Aleksandër Vuçiqit i vjen ‘god.itja’ nga Ame.rika: Albin Kurti ka të drejtë, Serbia duhet ta pranojë këtë gjë…

admin 0

Aleksandër Vuçiqit i vjen ‘god.itja’ nga Ame.rika: Albin Kurti ka të drejtë, Serbia duhet ta pranojë këtë gjë…

Eksp.erti am.erikan për Ballkanin, Alon Ben Meir ka mbështetur politikat e Kryemi.nistrit të Kosovës, Albin Kurtin për dialogun Kosovë-Serbi. Ben Meir u ka bërë thirrje Bashkimit Evropian dhe Shteteve të Bashkuara të Ame.rikës ta mbështesin Kurtin në dialogun me Serbinë.
Sipas tij, mizoritë e pazbuluara të Serbisë ndaj shqiptarëve të Kosovës gjatë luftës e bëjnë të pamundur normalizimin e marrëdhënieve në mes dy shteteve. Postimi i plotë:
BE dhe SH.BA duhet të mbështesin qëndrimin e Kryemi.nistrit të Kosovës Kurti në lidhje me marrëdhëniet me Serbinë. Pajtohem me vërejtjen e Kurtit se të dy vendet nuk mund të ulen në tryezën e negociatave, duke harruar historinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *