Ambasadori I Izraelit Me Deklarate Te ”Forte” / ‘Numri Me I Madh I Shqipetareve Na Mbeshtesin , E Dine Cfare Bejme Ne’

admin 0

Ambasadori I Izraelit Me Deklarate Te ”Forte” / ‘Numri Me I Madh I Shqipetareve Na Mbeshtesin , E Dine Cfare Bejme Ne’

Izraeli Iuftën është duke e bërë me organizatën TERR0.RlSTE të Hamasit dhe jo me vetë palestinezët. Kjo është ajo që ambasadori i Izraelit në Shqipëri Noah Gal Gendler theksoi më se tepër.mi në një intervistë me Enkel Demin në “Abc e Mëngjesit”.
Siç u shpreh ambasadori, nuk ka ndonjë lidhje mes autoriteteve palestineze dhe Hamasit, ndërsa shtoi me palestinezët konfIikti ekziston prej vitesh dhe e mira do të ishte të zgjidhej, por me grupe TERR.0RlSTE nuk mund të negociohet.
“Hamasi Rripin e Gazës e mori në një revoIucion të dhu.nshëm.S’ka të bëjë gjë me autoritetet palestineze. Palestinezët në Gaza janë duke u mbajtur peng nga Hamasi. Nuk ka liri atje. Njerëzit janë të kontrolluar në një mënyrë shumë bru.taIe.”
I pyetur për arabët izraelitë, ambasadori Gendler tha se janë qytetarë që për.bëjnë 20 për qind të popullatës izraelite dhe se ata kanë të gjitha të dre.jtat e tyre.
“Janë qytetarë si puna ime, që jetojnë në Izrael. Përbëjnë 20 për qind e popullatës tonë, i kanë të gjitha të drejtat e tyre. Qytetarë shumë të mirë, dhe ndonjëherë qëllimet e tyre shkojnë në ektrem, e për.fshihen në protesta e kështu, po ne duhet t’i tejkalojmë.”

Sipas diplomatit izraelit, për sa kohë protestat e arabëve izraelitë janë paqësore dhe brenda rr.egullave të demokracisë, për ta nuk ka asnjë lloj problemi. Kryediplomati i Izraelit në Shqipëri tha se në ven.din tonë ndihet i sigurt dhe sheh që shumica e shqiptarëve e mbështesin Izraelin.
“Ndihem që shumica e shqiptarëve na mbështet. I kuptojnë qëllimet tona mjaft mirë. Ndihem shumë i si.gurt. Dhe jo vetëm shqiptarët këtu, por edhe ata në Kosovë. Ndihemi shumë të sigurt.”
Por si mund të zgjidhet konfIikti shumëvjeçar me pa.lestinezët?
Ambasadori shpjegon: “Ne kemi konfIikt me palestinezët, po negociojmë po përpiqemi ta zgjidhim, por kë.të nuk e zgjidhim dot me Hamasin. Jam diplomat, por ndonjëherë diplomacia nuk funksionon. Nuk funksionoi para Iuftës së Dytë Botërore me HitIerin dhe nuk funksionon me njerëz që nuk njohim të drejtën tënde për të ekzi.stuar. Diplomacia është diçka e mrekullueshme, por i ka limitet e saj.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *