Ambasadori i SHBA-se trondit gjithe politiken e Serbise ! Qendrimi i Joe Bidenit eshte i prere..

admin 0

Ambasadori i SHBA-se trondit gjithe politiken e Serbise ! Qendrimi i Joe Bidenit eshte i prere..

Zëdhënësi i Ambasadës amerikane në SHBA, James Hagengruber, ka thënë se njo.hja e ndërsjellë mes Kosovës dhe Serbisë ka qenë kër.kesë e ish-presidentit Donald Trump, si dhe vazhdon të jetë kërkesë e presidentit aktual, Joe Biden.
“Ish Presidenti Trump e bëri këtë politikë shumë të qartë. Për shembull, në vi.tin 2019 ai i shkroi Presidentit Aleksandar Vučić për “mbështetjen e palëkundur” të Shteteve të Bash.kuara në thellimin e bashkëpunimit rajonal, dhe veçanërisht angazhimin për normalizimin e marrë.dhënieve me Kosovë”, tha Hagengruber për ‘Tanjug’, për.cjell Gazeta Express.
Presidenti aktual i SHBA Biden iu drejtua Vuçiç me ras.tin e Ditës së shtetit serb me anë të një letre, në të cilën thekson njohjen e ndërsjellë mi.dis Serbisë dhe Kosovës.
Hagengruber thekson se “u takon të dy palëve të arri.jnë një marrëveshje që të dyja mund ta mbështesin” dhe shpreh bindjen e tij se njohja e ndër.sjellë duhet të jetë një element qendror i normalizimit të përhershëm të marrëdhënieve. “Një marrë.veshje e tillë historike, me njohje të ndërsjellë në thelbin e saj, do të ndërtonte rrugë drejt që.llimeve të integrimit evropian dhe rritjes eko.nomike të Serbisë”, tha ai.
Ai kujtoi fjalët e Biden se “një zgji.dhje gjithëpërfshirëse që do të çojë në njohjen reciproke, ruajtjen e sovranitetit dhe integritetit terri.torial të të dy vendeve, si dhe forcimin e institucioneve të tyre demokratike është thelbë.sore për përparimin e Kosovës dhe Serbisë”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *