Ambasadorja Yuri Kim falënderon Shqipërinë për strehimin e afga nëve Kemi shpëtuar 124 000 jetë

admin 0

Ambasadorja Yuri Kim ka reaguar në lidhje me evakuimet e qytetarëve afganë në vendi i tyre, pasi pushteti ra në dorë të telebanëve. Përmes një mesazhi në Twitter, diplomatja amerikanë tha se është bërë punë e palodhshme nga ana e SHBA-ve.
Mes të tjerash ambasadorja Kim nuk la pa përmendur edhe kontributin e Shqipërisë në këtë proces.
“SHBA mobilizoi një përpjekje të madhe, globale përmes kanaleve diplomatike për të evakuuar qytetarët amerikanë, personelin nga vendet partnere dhe afganët në rrezik. Me ndihmën e miqve si Shqipëria, ne kemi zhvendosur 124,000 njerëz në vend të sigurt, përfshirë 6,000 qytetarë amerikanë”, -shkruan ambasadorja.
Kujtojmë se deri më tani në vendin tonë kanë ardhur tre grupe me qytetarë afganë, të cilët janë strehuar në Durrës dhe në Qytet Studenti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *