Amerika Ja Ve Vulen Kesaj Rradhe !! Nese Nuk Ka Njohje Nga Serbia Per Kosoven , Kjo Gje Do Ti Ndodhe Serbise…

admin 0

Amerika Ja Ve Vulen Kesaj Rradhe !! Nese Nuk Ka Njohje Nga Serbia Per Kosoven , Kjo Gje Do Ti Ndodhe Serbise…

Pasi u bë pub.like letra e dërguar nga Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden për pre.sidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq.Ai mes tjerash në këtë letër, ia ka bërë të qar.të Vuçiqit se duhet ta njohë pavarësinë e Kosovës.
“Ne mbetemi të palëkundur në mbështetjen tonë për që.llimin e Serbisë për integrimin evropian dhe ju inkurajojmë që të vazhdoni të bëni hapa të for.të përpara për të arritur atë qëllim – duke përfshirë krijimin e reformave të nevojshme dhe arritjen e një marrëveshje gjithëpërfshirëse të normalizimit me Kosovën të përqendruar në njohjen reci.proke”, ka thuhet në letrën e Biden-it.
Analisti politik, Faton Mehmeti në një pro.nocim ka thënë se, Serbia ka qenë disi e përkëdhelur nga administrata Trump, ndërsa me ardhjen në pushtet të admi.nistratës Biden gjërat ndryshojnë.
“Me ardhjen e Biden në krye të Shtëpisë së Bardhë ndryshon edhe qa.sja e SHBA ndaj Serbisë. Kjo e fundit ka qenë disi e përkëdhelur nga administrata Trump, ndërsa me administratën Biden gjërat ndry.shojnë”, ka thënë ai.
Sipas tij, me këtë letër SHBA ka vënë në siklet Serbinë dhe Aleksnadër Vuçiq, ose të jap dorë.heqje ose të pranoj kushtet e amerikane për njohje të Kosovës.
“Në këtë letër tregohet qartë serioziteti i SHBA ndaj Serbisë, e cila s’ka shumë rrugë për manovrime; ose të njoh Kosovën ose do izo.lohet nga SHBA. Vuçiqi ndjehet në siklet të madh, o të jap dorëheqje o të pranoj kushtet amerikane për njohje të Kosovës. Ka shumë gja.së që Vuçiqi të jep dorëheqje, nga presioni amerikan”, përfundon Mehmeti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *