Angela Merkel “habitë“ ballkanin: “Shqiptarët duhet të kenë 1 shtet”

admin 0

Angela Merkel “habitë“ ballkanin: “Shqiptarët duhet të kenë 1 shtet”

Kancelarja Gjermane, gjatë një takimi qe zhvilloi me gazetarët në Berlin ka folur rreth disa çështjeve në ballkanin perëndimor pefshire ketu edhe Shqipërinë e Shqiptarët që jetojnë në Ballkan.Angela Merkel theksoi se Shqiptarët u ndanë gjatë luf tërave ballkanike dhe pas luf tës së parë botërore.
Dhe duke bere tashme qe Shqipëria te jetë i vetmi shtet në botë qe nga të gjitha anët kufizohet me bashkëkombasit e vet.Kancelarja Gjermane deklaroi se shteti Shqiptar duhet të punojë fortë për mbrojtjen e popullit Shqiptar në çdo anë të kufirit duke mos lejuar që shtetet e tjera të përfitojnë prej saj ashtu siç po bën Turqia me shekuj.
Duke i mbështetur financiarisht dhe politikisht Shqiptarët në Maqedoni, Kosovë dhe Luginë. Ndaj qe ajo ne fund shprehu dëshirë që te shoh një Shqipëri të bashkuar dhe të fortë drejt BE-së.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *