Avdullah Hoti vjen me nje ‘goditje’ te forte per qeverine Kurti:Po e demtoni Kosoven me kete qe po beni…

admin 0

Avdullah Hoti vjen me nje ‘goditje’ te forte per qeverine Kurti:Po e demtoni Kosoven me kete qe po beni…

Ish-kryeministri i Kosovës Avdullah Hoti, vlerëson se është dem i madh d.il.emat se a duhet të ndërtohet rrjeti që i mundëson Kosovës qasje në ga.z.Ai tha se në Qeverinë Mustafa dhe as në qeverinë që e ka drejtuar nuk ka pasur d.ilema asnjëherë sa i përket bashkëpunimit me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
“Është dem i madh hapja e dilemave se a duhet të ndërtohet rrjeti që i mundëson Kosovës qasje në ga.z. Në Qeverinë Mustafa të viteve 2014-2017 janë plotësuar kushtet që Kosova të bëhet pjesë e MC.C-së. Dhe ka disa vite që M.CC, bashkë me institucionet e Kosovës, ka bërë studimet e nevojshme për di.versi.fiki.min e res.urseve energj.etike, përfshirë edhe fu.rnizimin me g.az”.
“Gjatë kohës sa kam qenë kryeministër, kemi finalizuar listën e projekteve për tu përfshirë në finan.cimin nga MCC, e cila është bazuar në studimet e para.fizi.b.ilite.tit. Në këtë listë ka qenë i përfshirë edhe rrjeti për qasje në ga.z në Maqedoninë e Veriut. As në Qeverinë Mustafa dhe as në Qeverinë time nuk kemi pasur asnjëherë dilema për bashkëpunimin me SHBA”.Ish Kryeministri Hoti theksoi se në vend se të shkohet përpara me projektin e gazit, hapet debati për rikostruim të TC Kosova A që është kancer ambientialist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *