Baza Ushtarake, kryeqendër në Ballkan “Shqipëri-SHBA, marrëveshje e shumëpritur”

admin 0

Baza Ushtarake, kryeqendër në Ballkan “Shqipëri-SHBA, marrëveshje e shumëpritur”

Pas arritjes së marrveshjes ndërmjet Republikes së Shqiprisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës,Shqipëria do të jetë kryeqendra e Ballkanit për bazat e SHBA-ve dhe NATO-së,tani më kanë filluar të zbarkojn arsenalin.
Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka gjatë vizitës në SHBA zhvilloi një takim me sekretarin e Mbrojtjes James Mattis. Gjatë takimit Xhaçka kërkoi nga SHBA që NATO të ndërtojë një bazë ushtarake në Shqipëri për të demonstruar se kjo zonë nuk harrohet nga aleatët.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *