Besa Gaxherri ”Ofendon” Rende Kr.Albin Kurti / ”LDK Nuk Do Marre Pjese Ne Dialog , Kurti Po Sillet..”

admin 0

Besa Gaxherri ”Ofendon” Rende Kr.Albin Kurti / ”LDK Nuk Do Marre Pjese Ne Dialog , Kurti Po Sillet..”

Anëtarja e kryesisë së LDK-së, Besa Gaxherri, ka folur rreth çështjes së di.alogut Kosovë-Serbi.Gaxherri thotë se Lidhja Demokratike pret që Kosova të përfaqësohet denjësisht nga krye.ministri Kurti në tavolinën e dialogut. Derisa thekson, se Kosova nuk duhet të ik nga kjo e fundit.
“LDK, pret që Kosova të përfaqësohet denjësisht nga institucionet e saja në këtë rast nga Krye.ministri Kurti. Dialogu me Serbinë nuk është proces i lehtë, bazuar në sjelljen jokonstruktive të Serbisë, por Kosova me asnjë kusht nuk duhet të ik nga tavolina e dialogut, duke respektuar kushtetuten e Republikës së Kosovës, sov.ranitetin, integritetin teritorial të Kosovës”, thotë Ga.xherri.
Gaxherri e sheh teje shqetesuese faktin që, sipas saj, Kurti nuk ka of.ruar asnjë informacion në lidhje me dialogun.Tutje Gaxherri konfirmon se, LDK-ja nuk do të jetë pjesë e di.alogut.

“Është shqetësuese që kryeministri aktual, flet dhe sjellet me arroga.ncën e num.rave, fuqisë elektorale dhe partive opozitare, shoqërisë civile si dhe qytetarëve të vendit në përgjithësi, nuk ju ka ofruar asnjë informacion në lidhje me dialogun, ne së paku nuk e kemi dëgjuar ende Kurtin për platformën që ka ai për di.alogun. LDK, nuk do jetë pjesë e dialogut, por do jetë monitoruese dhe gardiane e pa.kompromis në lidhje me këtë temë përmes kuvendit të Kosoves”, ka thënë ajo për Gazeta Bli.c..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *