BOOOM!! Erdogan Jep Lajmin E MADH Për Njohjen E Kosovës Nga Serbia Dhe…..

admin 0

BOOOM!! Erdogan Jep Lajmin E MADH Për Njohjen E Kosovës Nga Serbia Dhe…..

Erdogan tha se do të propozojë një punë të përbashkët mbi këtë çështje, për të rritur numrin e vendeve që e njohin Kosovën.Kosova ka shpallur pavarësinë në vitin 2008.Sipas listës së publikuar në ueb-faqen e Ministrisë së Jashtme të Kosovës, janë 117 vende që e njohin pavarësinë.Si pasojë e këtij lobimi, disa vende thuhet se i kanë ngrirë raportet e bashkëpunimit me Kosovën.
Serbia, me Marrëveshjen e Uashingtonit të 4 shtatorit, 2020, ka marrë obligim që ta ndalë fushatën për tërheqjen e njohjeve të Kosovës, ndërsa Kosova ka marrë mbi vete obligimin që të mos aplikojë për anëtarësim në or.ganizata ndërk.ombëtare për një vit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *