Çfarë do ndodhë me ata? Avokat Ngjela parala.jmëron Presi.dentin dhe ish-kryemi.nistrin për “fazën e dytë”…

admin 0

Çfarë do ndodhë me ata? Avokat Ngjela parala.jmëron Presi.dentin dhe ish-kryemi.nistrin për “fazën e dytë”…

Avokati Spa.rtak Ngjela ka parala.jmëruar Presi.dentin Ilir Meta dhe ish-kryemi.nistrin Sali Berisha se do të go.diten penalisht.
Sipas tij, pasi Parlamenti të shkarkojë me 2/3 e vot.ave Ilir Metën, presi.denti do të shpallet “non grata” në S.H.B.A dhe së bahsku me Sali Berishën do të vihen përballë drejtësisë. Ngjela thotë se këta krerë të lartë të korrupsionit shtetëror nuk mund të kun.dërveprojnë me pro.testa ashtu siç kanë paral.ajmëruar, pasi në Shqipëri gjenden 8000 trupa ushtarakë amerikanë.
“Si rregull, faza e dytë duhet të fillojë me shpalljen e Ilir Metës si person non grata në Shtetet e Bashkuara, dhe me goditjen penale të Berishës dhe të Metës. Por, shenjat janë që bashkë me ta, do të fillojë edhe god.itja penale për grupin e parë të të korruptuarve të lartë, i cili nuk është i vogël”, shkruan Ngjela ndër të tjera.

Postimi i plotë:
Gjithçka po ecën drejt çlirimit real të shqiptarëve.
Asnj ditë çlirimi, në thelb nuk ka qënë e tillë në 100 vjet, sepse, si rregull, shqiptarët janë pusht.uar nga ata që kanë pretenduar vendin e çlirimtarët.
Edhe në vitin 1992, që u gëzuan për likuidimin e pushtimit komunist, shqiptarët u pushtuan sërisht për 30 vjet nga barbaria e korrupsionit të lartë shtetëror.
Tani më në fund, po vjen me hap galopant edhe çlirimi i shqip.tarëve nga uzurpatorët e korruptuar, por edhe çlirimi i vetë shqiptarizmit që ka qënë i shtypur në këta tridhjetë vjet nga shitësit vulgarë të interesit kom.bëtar.
Po si po precipitojnë ngjarjet?
l.
Poli.tika amer.ikane po e mban zotimin që ua ka bërë shqiptarëve për likuidimin e korrupsionit të lartë shtetëror. Dhe koha erdhi.
Para dy ditësh Departamenti i shtetit e shpalli Sali Berishën njeri të padëshiruar dhe të papranueshëm për Ame.rikën.
Dje, ekspertët konstitu.cionalistë në Komisionin e Hetimit Parlamentar argumentuan që presi.denti Meta ka shkelur kushtetutën.
Javën që vjen, Parlam.enti do të pushojë Metën me 2/3 e votave.
Dheçështja menjëherë i shkon Gjykatës Kushtetuese.
Gjykata Kushtetuese merr vend.imin për push.imin e Metës nga posti i Presidentit të Republikës, dhe kështu kuptohet se Meta është pa imunitet
Kjo është faza e parë.
Po faza e dytë?
ll.
Si rregull, faza e dytë duhet të fillojë me shpalljen e Ilir Metës si person non grata në Shtetet e Bashkuara, dhe me goditjen penale të Berishës dhe të Metës. Por, shenjat janë që bashkë me ta, do të fillojë edhe goditja penale për grupin e parë të të korruptuarve të lartë, i cili nuk është i vogël.
Po këta krerë të korru.psionit të lartë shtetëror, do të kun.dërveprojnë?
E kanë të pamundur. Ata para një muaji, gjatë fushatës elekt.orale për zgjedhjet e 25 prillit, por edhe gjatë numër.imit të votave, thanë se do të bënin kryengritje.
Pse nuk e bënë?
Përgjigja është shumë e thjeshtë: sepse sot në Shqipëri janë 8000 trupa usht.arake amerikane me të gjitha pajisjet mot.orike, me të cilat po zhvillohet një stërvitje ushtarake me synim kundër kërc.ënimit rus kundrejt Shqipërisë.
Por, e gjithë kjo situatë fo.rce ku.ndër korru.psionit të lartë shtetëror, çfarë ka sjellë te të korru.ptuarit e lartë në Tiranë?
lll.
Asgjë të veçantë nuk ka sjellë, po vetëm një frikë që i ka futur në një gjendje për të folur përçart.
Saliu, për shembull, i tha shqiptarëve se do të fuste në burg Sek.retarin e Shtetit ame.rikan Blinken, që e kishte shpallur person non grata në Am.erikë.
Por, shqi.ptarët e pyetën: Ku do ta arrestonin, dhe ku do ta dënonin Blinkenin?
Dhe Berisha iu tha: Unë do ta dënoj në një vend asnjëanës, në Francë.

Dhe shqiptarët i bëri për të qeshur.

Kurse, në fakt, po ta dinte presid.enti ant.ia.merikan i Francës, Sharl de Gaulle këtë formulë çudibërëse të Sali Berishës, do ta kishte dënuar me burgim John Kennedy-n qëkurse ky ishte senator dhe fyeu rëndë dhe u tall me presidentin e Francës, Degol, për tmerret që ky po bënte kundër popullit algjerian, i cili luftonte për pav.arësinë e tij. Çfarë nuk i tha Kennedy atëher në de Gaull-t, madje edhe në vitin 1962, kur ishte President i Shteteve të Bashkuara. Është tallur dhe e ka fyer rëndë.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *