Çfarë I Ndodh Trupit Kur Hani Kikirikë Çdo Ditë?

admin 0


Çfarë I Ndodh Trupit Kur Hani Kikirikë Çdo Ditë?

Kikirikët janë të mbushur me antioksidantë të fuqishëm, proteina dhe kripëra minerale. Me origjinë nga Brazili dhe që nuk rriten në krejt botën, kikirikët janë të njohur edhe për gjalpin dhe vajin e tyre, sidomos për fërgesa, por me të mund të gatuhen edhe receta të shijshme.
Përfitimet nga kikirikët
Pasi janë veçanërisht kalorik, rekomandohet që kikirikët të konsumohen në mënyrë të moderuar, duke mos e tejkaluar sasinë prej 25 gramë në ditë. Megjithatë, kikirikët kanë disa përfitime në trupin tuaj.

Janë miq të zemrës; kikirikët përmbajnë vitaminë B3, që është e dobishme për një funksion të mirë të sistemit kardiiovaskular dhe parandalimin e sëmunddjevee të lidhura me sistemin nervor
Janë shumë antiioksidues falë vitaminës E dhe B6 që gjendet në sasi të madhe
Rekomandohen për gratë shtatzëna sepse janë të pasur me acide folike, substancë që ndihmon dhe mbron zhvillimin e fetusit
Prezenca e argininës i bën këto fara të vogla shumë të përshtatshme për fëmijët, sidomos gjatë fazës së rritjes
Kikirikët janë burim i mirë i proteinave dhe aminoaciideve
Falë prezencës së madhe të kripërave minerale, kikirikët stimulojnë koncentrimin dhe aktivitetin e trurit
A ju pëlqejnë kikirikët? Njihni dikë që i ha fort? Ndaaje këte artiikull me të tjeret!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *