Daçiq tallet me Kryemin.istrin e Kosovës: Kurti nuk ka plan për…

admin 0

Daçiq tallet me Kryemin.istrin e Kosovës: Kurti nuk ka plan për…

Krye.tari i Kuve.ndit të Serbisë, Ivica Daçiq tha se duke paralajmëruar padi kun.dër Serbisë për gje nocid, Kosova po përpiqet ta “vendosë temën e dialogut në plan të dytë”, transm.eton Gazeta Express.Daçiq tha në TV Pink se njoftime të tilla vijnë nga Prishtina para çdo raundi të dialogut në Bruksel.“Është një përpjekje për të thënë që ka parakushte për të folur rreth dialogut. Reparacionet e luftës, një proces gjyqësor për gjen ocid dhe përdh unime të pretenduara në Kosovë, që ka qenë gjithmonë rasti sa herë që bisedimet do të fillonin në Bruksel”, tha Daçiq.Ai i quajti “qesharake” paralajmërimet e kryem.inistrit të Kosovës, Albin Kurti.
“Nëse ata do të kishin bazë ligjore, ata do ta kishin ngritur padinë shumë kohë më parë”, tha Daçiq.Ai shtoi se Serbia po përballet me “ditë të vështira” sepse, siç shtoi ai, “ka presion të konde.nsuar nga palë të ndryshme”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *