Dialogu Me Serbine. Albin Kurti Jep Vendimin E Madh Qe “Dridh” Vendin

admin 0

Dialogu Me Serbine. Albin Kurti Jep Vendimin E Madh Qe “Dridh” Vendin

Dialogu me Serbinë, Qeveria Kurti thotë se s’do të bëjnë kompromise të tjera.Qeveria e Kosovës thotë se do të punojë në evitimin e kompromiseve që mund të pa raqiten në procesin e dialogut me Serbinë për normalizimin e raporteve mes dy shteteve.Ky reagim i qeverisë vjen një ditë pas letrës së e pres identit të Shtet eve të Bashkuara, Joe Biden, i cili thotë se për normalizimin e raporteve me Serbinë, drejt një marrëv eshjeje përfun dimtare, kërkohet fleksibil itet dhe kompromise të vështira.“Qeveritë e kal uara kanë krijuar një percepcion që Kosovë është e gatshme për kom promise tjera, pas atyre të pakos së Ahtisarit. Kjo qasje ka dëmtuar marrëdh ëniet tona, sidomos me partnerët tanë strategjikë. Ne do të punojmë që të argumentojmë të drejtat tona sovrane. Këtë do ta bëjmë duke ruajtur këtë partneritet. Dëmin e shkaktuar nga qeveritë e kaluara duhet ta zhbëjmë pa shk ktuar dëm të ri”, tha për Radion Evropa e Lirë zëdhë nësi i qeverisë, Përparim Kryeziu.

Të martën, partitë opozitare – Partia Demokratike e Kosovës dhe Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës – u shprehen kundër kompro,miseve në dialogun me Serbinë duke argumentuar se Kosova ka b,ërë kompromis me pa,kon e Ahtisarit.Ndërkaq, Lëvizja Vetëvend,osje përmes shefes së Grupit Parlamentar Mimoza Kusari-Lila, ka thënë se qeveria është ajo që e udh,ëheq dialogun, por për këtë proces duhet të ketë një unitet brenda spektrit politik të Kosovës.Procesi i dialogut Kosovë-Serbi ka nisur në vitin 2011 me bisedimet për çështje tek,nike, ndërkaq në vitin 2012 kishte evoluuar në bisedime politike për normaliz,imin e marrëdhë,nieve

ndërmjet dy vendeve, me përfaqësim të nivelit të lartë politik, ndërmjet kryeministrave dhe presidentëve të të dyja vend,eve.Gjatë dhjetë vjetëve të dialogut Kosovë-Serbi, besohet se janë arr,itur mbi 30 marrëveshje, ndonëse autoritetet në Prishtinë dhe në Beogradi, flasin me shifra të ndry,shme për këto marrëveshje.Në mesin e marr,ëveshjeve të arritura është edhe ajo për Asociac,ionin e komunave me shumicë serbe, për formimin e së cilës, tashmë ekziston kontesti ndër,mjet vetë palëve që e kanë arritur atë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *