E FUNDIT// Albin Kurti Vjen Me Nje Kerkese Urgjente Si Kryeminister. Ja Per Cfare Behet Fjale

admin 0

E FUNDIT// Albin Kurti Vjen Me Nje Kerkese Urgjente Si Kryeminister. Ja Per Cfare Behet Fjale

Kërkesa urgjente e Kurtit për drejtuesit e AKP-së: Mos merrni asnjë vendim deri në komunikimin e radhës.Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti i ka dërguar sot e-mail, kryetarit të Bordit të Drejtorëve të Agjencisë Kosovare të Privatizimit (AKP), Bajram Zejnullahu, anëtarëve të këtij bordi dhe Drejtorit Menaxhues, Valon Tolajt, ku iu ka kërkuar që deri në komunikimin e radhës të mos marrin vendime që kanë të bëjnë me privatizimin, tjetërsimin dhe çfarëdo veprimi tjetër që lidhet me të ardhmen e ndërmarrjeve shoqërore.
IndeksOnline ka siguruar këtë komunikim të Kurtit ku sipas këtij të fundit është kërkesë urgjente për AKP-në.“Jam njoftuar që sot po mbahet mbledhja e 147-të e Bordit. Pas shqyrtimit të agjendës që keni për mbledhjen e sotme, më poshtë ju lutem gjeni kërkesën time urgjente”, thuhet në letrën e Kurtit.Kryeministri kërkon nga Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) që të pezulloi deri në komunikimin e ardhshëm çdo vendimmarrje që ka të bëjë me privatizimin tjetërsimin dhe çfarëdo veprimi tjetër që lidhet me të ardhmen e ndërmarrjeve shoqërore, siç janë edhe qiradhëniet apo shitjet pa tender publik.“Po ashtu, kerkoj që të pezulloni çdo vendimmarrje te ndërmarrjet shoqërore që janë të privatizuara me kushte e që janë akoma nën administrimin e AKP-së”, ka shkruar Kurti.Sipas kryeministrit, Qeveria e re ka filluar punën këtë javë dhe programi qeverisës do të hartohet së shpejti.

“Në këtë program adresojmë edhe veprimtarinë, kompetencat dhe funksionin e AKP-së. Ju lutem të keni në konsideratë këtë kërkesë deri në vendimin e ardhshëm te Qeverisë së Republikës së Kosovës”, thuhet në e-mailin e Kurtit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *