E FUNDIT / Arrijne Trupat Amerikan Ne Portin E Durresit, Motivi ” Defender Europe 2021 ”

admin 0

E FUNDIT / Arrijne Trupat Amerikan Ne Portin E Durresit, Motivi ” Defender Europe 2021 ”

Në portin e Durrësit, ka mbërritur anija e parë ush.tarake amerikane “USAV MG CHARLES”, e cila ka nisur dhe zbarkimin e trupave të para ushtarake dhe të mjeteve logjistike që do të përdoren për stërvitjen “Defender Europe 21”
Stërvitja me trupa të ush.trisë amerikane “Defender Europe ‘21”, konsiderohet si një nga stërvitjet më të mëdha në Europë.
Kjo stërvitje, e cila do të zhvi.llohet në disa vende të Ballkanit dhe të Detit të Zi, do të zhvillohet nga 1 maji deri më 14 qershor. Ajo do të drejtohet nga Komanda e Ushtrisë Amerikane në Evropë.
Në këtë stërvitje do të marrin pjesë mbi 17 mijë trupa amerikane dhe 14 mijë trupa të tjera nga 26 vende anë.tare të NATO-s.

Sipas Ministrisë së Mbrojtjes, në Shqipëri do të ven.dosen 4 mijë ushtarë amerikanë, kurse pjesa tjetër do të vendoset në vendet fqinje.
Raportohet se kalatat nr 1, 2, 3 të Portit të Durrësit do të vihen në dis.pozicion të stërvitjes “Defender Europe 21


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *