E FUNDIT / Avionet Turq Po ”Pushtojne” Me Nje Bresheri Hapësirën Ajrore, Greqia Me Sytë Nga Qielli

admin 0

E FUNDIT / Avionet Turq Po ”Pushtojne” Me Nje Bresheri Hapësirën Ajrore, Greqia Me Sytë Nga Qielli

Grekët akuzojnë se një “bre.shëri” e re sfidash mbi Egje u bë sot nga forcat ajrore turke.Vetëm disa orë pas kër,cënimeve të reja të Rexhep Tajip Erdogan se Turqia do të ishte vazh,dimisht e pranishme në “detin e ishujve” siç ai e quajti Egjeun dhe Mesdheun Lindor, Athina thotë se Ankaraja kreu 30 shkelje të hap,ësirës ajrore. Me,diat në Athinë theksojnë se avionët gre,kë ishin në gatishmëri..
“Dy avionë turq “F-16” dhe dy “ATR 72” flu.turuan sot mbi Egjeun Veri.lindor, Qendror dhe Jug.lindor. Avi.onët turq u identifikuan dhe u përgjuan në për,puthje me rregullat ndër.kombëtare, sipas pra.ktikës së vendosur” shkru,ajnë mediat greke..
Ten,sionet e forta janë rikthyer mes dy ve.ndeve pasi Ankaraja nxori në lun,drim anijen kërkimore “Cesme” e cila u largua sot nga Egjeu, por që në ditët në vijim Turqia pritet që të nisë një stër.vitje të madhe ushtarake për t’i treguar forcën Greqisë..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *