E FUNDIT / Fillojne Shkarkimet E Para Nga Qeveria Kurti , Ja Kush U Shkarkua

admin 0

E FUNDIT / Fillojne Shkarkimet E Para Nga Qeveria Kurti , Ja Kush U Shkarkua

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia ka shkarkuar nga pozita Ardian Mehmetajn, u.d. të Se.kretarit të Përgjithshëm, të emëruar me vendim të ish-mini.strit Armend Zemaj.
Në vend të tij, Vitia e ka emëruar ish-sekretarin e Ministrisë së Shën.detësisë, Naim Bardiqin, të cilin e kishte shkarkuar Zemaj pas themelimit të qeverisë Hoti.
Në arsyetimin e vendimit, thuhet se arsyeja pse është pezulluar Bardiqi ka qenë për.fundimi i procedurës disiplinore të iniciuar ndaj tij.
Ndërsa thuhet se deri sot nuk është inicuar, nuk është zhvilluar dhe nuk ka përfunduar pro.cedura disiplinore ndaj të suspenduarit, pra Bardiqit.

Sipas ministrit Zemaj, sekretari Bardiqi ishte për.gjegjës për monitorim jo të duhur të proceseve të brendshme në Ministri duke e arsyetuar vendimin e tij se në MSH ka pasur monitorim të dobët të pro.cesit të prokurimit, dështim në sigurimin e zbatimit të ligjit, proceseve të parregullta të ava.ncimeve e gradimeve brenda këtij institucioni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *