E FUNDIT// Isa Mustafa “Shfaqet” Përsëri -“Albin Kurti I Ka Mashtru Qytetaret…Ja Për Çfarë Bëhet Fjalë…

admin 0

E FUNDIT// Isa Mustafa “Shfaqet” Përsëri -“Albin Kurti I Ka Mashtru Qytetaret…Ja Për Çfarë Bëhet Fjalë…

Ish-kryetari i Lidhjes Demok.ratike të Kosovës (LDK), Isa Mustafa, po e sheh si m ashtrim të Qev.erisë Kurti, deklaratën e Ministres së Tregtisë, Ndërmarrësisë dhe Industrisë, Rozeta Hajdari, e cila gjatë ditës së djeshme, tha se reciprociteti me Serbinë nuk është zgjidhje e pro blem eve.Në një prononcim Repo rte rin, Mustafa tha se reciprociteti me Serbinë ka qenë ndër kauzat kr yes ore të zgjedhjeve nga ana e të gjithë atyre që kanë garuar me Vetëvendosjen dhe në kuadër të kësaj partie, duke përfshirë kryem.inistrin Albin Kurtin, presid.enten Vjosa Osmanin, si dhe krykuvendarin, Glauk Konjfuca. “Mund të them se reciprociteti me Serbinë ka qenë ndër ka uzat kryesore të zgjedhjeve nga ana e të gjithë atyre që kanë garuar me VV-në dhe në kuadër të VV-së, pra Qeverisë së tanishme, Presidentes, Kryeparlamentarit. Të gjithë këta tani formalisht janë në rregull, sepse kanë marrë vo.ta nga qytetarët aq sa iu nevojiten të bëjnë çfarë të duan dhe si të duan”, tha Mustafa për Rep orteri.
“Të gjithë vot.uesit, mendoj se duhet ta keni ditur se dialogut me Serbinë s’mund ti i kë asnjë qeveri dhe ajo qeveri e cila vë pe ngesa për dialogun, bie, ashtu siç kanë rënë para kësaj”, u shpreh ai.Mes tjerash, ish-kreu i LDK-së hodhi ak uz a se Qev.eria Kurti po mas htron, pasi siç thotë ai, votën e shumicës e ka marrë që të mash tr ojë dhe të bëjë çfarëdo që dëshiron.“Pra, alternativat janë të qarta për qev.erinë dhe të tjerët. Ata që iu kanë besuar zotimeve dhe premtimeve të tyre, tani e shohin realitetin. Qeveria po mashtron , por votën e shumicës e ka marrë të mashtrojë, të bëjë çfarë të dojë. Për fat të keq, edhe miratimin e një pjese të opozitës, që i mundësoi Vetëvendosjes konsolidimin e pushtetit absolut”, u shpreh ai.Kjo dekl.aratë e Mustafës erdhi pasi Ministrja e Tregtisë, Ndërmarrësisë dhe Industrisë, Rozeta Hajdari, dje tha se nuk ka dashur që ta vendosë menjëherë reciprocitetin me Serbinë, por të shfrytëzojë mekanizmat rajonalë që të zgjidhin problemet që ekzistojnë mes dy shteteve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *