E FUNDIT / Ja Cfare Pozite Pritet Te Marre Ambasadorja Vlora Citaku Ne Rradhet E PDK-Se

admin 0

E FUNDIT / Ja Cfare Pozite Pritet Te Marre Ambasadorja Vlora Citaku Ne Rradhet E PDK-Se

Ish-amba.sadorja e Kosovës në SHBA, Vlora Çitaku, pritet të zyr.tarizohet në pozitën e zëvendëskryetares së PDK-së.
Jozyrtarisht, media ka mësuar se Çitaku do të jetë numri 2 në par.tinë më të madhe opozitare, pas zgjedhjes së shokut të saj të fëmijërisë, Memli Krasniqit në pozitën e kryetarit, të shtunën. Ajo po e shoqëron Krasniqin në takime e vi.zita.
Memli Krasniqi ka nisur formimin e një eki.pi të ri në krye të PDK-së, me të cilin synon ta kthejë sërish në pushtet partinë e dalë nga Iu.fta. Pasi u zgjodh kryetar i PDK-së të shtunën, ai njoftoi për ndryshime shumë të rëndësishme në strukturat udhëheqëse të partisë. Krasniqi beson se përbërja e kryesisë së kaluar s’mund ta kthejë par.tinë aty ku ka qenë.
Deputetët e PDK-së nuk do të jenë pjesë e krye.sisë së partisë. Krasniqi tha të shtunën në Konventën zgjedhore të kësaj partie se deputetët duhet të për.qëndrohen vetëm në Kuvend.
“Sot beteja kryesore është në Kuvendin e Kosovës, prandaj në bin.djet e mia deputetët duhet ta kenë tërë përqëndrimin e tyre vetem si deputet”, ka thënë Krasniqi kur e pre.zantoi platformën e tij.
Vlora Çitaku do të jetë pjesa e rëndësishme e për.bërjes së ekipit të ri të kryetarit të PDK-së. Bashkë, ajo dhe Memli Krasniqi kanë nisur takimet dhe vizi.tat e para pas ndryshimit të udhëheqësisë së partisë.
Të dy, dje i pritën në selinë e par.tisë dy veprimtarë të shquar të çështjes kombëtare, udhëheqësit e Kongresit Pan-Shqiptar Amerikan, Bruno Ceka dhe Mar.tin Vulaj.
Sot, Çitaku ka publikuar një foto.grafi nga selia e degës së kësaj partie në Ferizaj.
Çitaku ishte ndër njerëzit e parë që ia uruan de.tyrën e re kryetarit të PDK-së, Memli Krasniqi. Përveç në Konventë, ajo e shprehu edhe në Facebook uri.min e saj për të.
“Urime Memli, shoku im i fëmijërisë, bashkë.udhëtari im politik tash e 17 vite! Të priftë e mbara! Bashkë!”, shkroi ajo të shtunën.
Memli Krasniqi tha të mërkurën e javës që shkoi në Press.ing të T7 se është i bindur që PDK-ja ka potencial të madh, por se rikthimi i kësaj partie është i vështirë. Ai u shpreh i hapur për të mirëpritur emra të rinj që mund të bëhen pjesë e or.ganeve udhëheqëse të kësaj partie
“Unë jam i bindur absolutisht që ne kemi potencial ta ndër.tojmë ekipin dhe profilin që na duhet për t’ia dhënë Kosovës një adresë politike të besueshme dhe të mirëfilltë dhe ta rikthejmë Partinë Demokratike të Kosovës si parti që i fiton zgje.dhjet, siç i ka fituar edhe në të kaluarën. Kjo mund të arrihet vetëm duke e çliruar potencialin e brendshëm dhe duke i dhënë hapësirë potencialit nga jashtë për t’i ndihmuar dhe për ta çuar për.para këtë që e kemi”, ishte shprehur Krasniqi.
Ish-ministri dhe ish-deputeti i disa legji.slaturave në Kuvendin e Kosovës ka thënë se është e ditur që përbërja e kaluar e PDK-së nuk mund ta rikthejë partinë sërish fituese dhe në pushtet. Këtë ka treguar se ua ka thënë edhe bashkë.partiakëve në takimet e brendshme.
“Ne e dimë që Partinë Demo.katike të Kosovës vetë ne si të tillë nuk mund ta rikthejmë aty ku ka qenë. Fjalia ime e parë në takimet tona të bren.dshme ka qenë se ne jemi të pamjaftueshëm kështu siç jemi për t’i rifituar zgjedhjet, dhe meqenëse unë be.soj në këtë, unë mendoj që ne duhet të jemi të hapur dhe ta rindërtojmë Partinë Demokartike të Kosovës”, është shprehur Krasniqi në Pressing.
Krasniqi ka folur edhe për ish-mini.strin e Punëve të Jashtme dhe Integrimit në Shqipëri, Gent Cakajn, i cili është mik edhe i Vlora Çitakut. Me Cakajn, Krasniqi tha se do të ishte nder që të ishte në një ekip.
Sfida e parë e kryetarit dhe kry.sisë së PDK-së tani janë zgjedhjet lokale që mbahen më 17 tetor. Tri ditë para se të zgjidhej kryetar i PDK-së, Krasniqi ka para.lajmëruar se me të në krye, do të ketë kandidatë dhe kandidate për kryetarë komunash që më herët nuk kanë garuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *