E FUNDIT / Nuk Do E Besoni Se Cfare Po Paralajmron Donika Gervalla!

admin 0

E FUNDIT / Nuk Do E Besoni Se Cfare Po Paralajmron Donika Gervalla!

Në një konferencë për media, Gërvalla tha se presidentja e vendit, Vjosa Osmani ka miratuar dekretet për lirimin e ambasadorëve politikë gjatë ditës së djeshme.
“Ministria Punëve të Jashtme dhe Diasporës, i ka propozuar pre.sidentes të miratojë dekretet për lirim nga detyra të gjithë ambasadorët të emëruar politikisht. Presidentja Osmani dje ka nxjerrë dekretet duke vep.ruar në përputhje me propozimin. Lirimi nga detyra dhe tërheqja e ambasadorëve të emëruar politikisht është bërë në frymën e programit qeverisës të miratuar, ku parasheh reformimin e shërbimit diplomatikë të Republikës së Kosovës”, dek.laroi ministrja Gërvalla.
Poashtu ajo theksoi se do të vazhdojnë edhe me vendim të tjera lidhur me shërbimin diplomatik, der.isa shtoi se përzgjedhja e ambasadorëve të rinj do të bëhet javëve në vazhdim, tran.smeton lajmi.net.
“Në javët në vijim do të bëhet përzgjedhje e ambasadorëve të rinj, si dhe do të vazh.dojë reforma. Reforma është e vonuar, kjo po përgatitet në mënyrë serioze”, tha Gërvalla.

Ministrja falënderoi të gjithë ambasadorët politikë për punën qe kanë bë.rë deri më tani.
Emrat e 12 ambasadorëve që kanë qenë të emëruar poli.tikisht, e që pritet të lirohen nga detyra:
1. Beqë Cu.faj Gjermani
2. Nait Hasani Shqi.përi
3. Arb.ër Vllahiu Çeki
4. Lirim Grejqevci Ho.landë
5. Shpend Kallaba Hun.gari
6. Gezim Kasapolli Kroaci.
7. Avni Kastrati Slloiveni
8. Gjergj Dedaj Maqeidonia e Veriut
9. Hajdin Abazi Australii
10. Ylber Hysa Mali i Zii
11. Avni Arifi Emiratet e Bash.kuara Arabe
12. Amir Ahm.eti Katar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *