E FUNDIT // PDK “Trondit” Vendin-“I Kemi Nenshkrimet Gati Per Ta Derguar Vjosa Osmanin Ne Kushtetuese” !!!

admin 0

E FUNDIT // PDK “Trondit” Vendin-“I Kemi Nenshkrimet Gati Per Ta Derguar Vjosa Osmanin Ne Kushtetuese” !!!

Partia më e madhe opozitare në Kosovë, Partia Demokratike e Kosovës, thotë se ka mbledhur nënshkrimet e nevojshme të deputetëve për të dërguar në Kushtetuese vendimin e presidentes së Kosovës, Vjosa Osmani, për të shkarkuar Valdete Dakën nga pozita e kryesueses së Komisioni Qendror të Zgjedhjeve.Për të ngritur një çështje në Gj yka të,n Kushtetuese duhet nënshkrimi i 30 deputetëve.Ushtruesi i detyrës së kryetarit të Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj, të enjten më 17 qershor, përmes një postimi në rrjetin social Facebook, tha se vendimi presidentes është an ti kus ht etues dhe i urdhëruar nga kryeministri, Albin Kurti.“Për të mbrojtur rendin kushtetues, institucionet demokratike e profesionale, si dhe të para ndalo jmë secilin a kt të tillë në të ardhmen, Partia Demokratike e sheh të domosdoshëm dhe të pashmangshëm opinionin e Gj yk a tës Kushtetuese, për çka i kemi mbledhur edhe nënshkrimet”, ka shkruar Hoxhaj.
Më 14 qershor presidentja Osmani ka shkarkuar Valdete Dakën nga pozita e kryesueses së Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, dhe në këtë pozitë ka emëruar Kreshnik Radoniqin, i cili është gj yq t ar në Departamentin special të Gjy ka tës së Ape lit.Në vendimin e saj për shkarkimin e Dakës, presidentja Osmani ka thënë se “kryesuesja e KQZ-së, në shumë raste, nuk ka arritur të jetë fo rcë e pavarur ndaj pol ariz imeve politike dhe që vendimmarrja e saj të drejtohet nga interesi i përgjithshëm publik, e që për rrjedhojë ka cen u ar int egrit e tin dhe besimin e qytetarëve ndaj KQZ-së”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *