E FUNDIT!! Po Merr “FLAKË” Beogradi!! Biden Jep Dekl.aratën FANTASTIKE, “Për Mua…

admin 0

E FUNDIT!! Po Merr “FLAKË” Beogradi!! Biden Jep Dekl.aratën FANTASTIKE, “Për Mua…

Ambas.adori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Philip Kosnett, në një intervistë të dhënë për Radio Televizionin 21, në fillim të muajit maj, kishte thënë se Administrata e Presidentit Joe Biden edhe zyrtarisht ka konstatuar se Marrëveshja e Washingtonit duhet të jetë baza për bashkëpunimin e mëtejshëm. Kosnett kishte thënë se Kosova dhe Serbia duhet t’iu përmbahen zotimeve dhe të punojnë së bashku për realizimin e Marrëveshjes.
“Admin.strata e Biden-it ka konstatuar edhe zyrtarisht që Marrëveshjet e Washingtonit duhet të jenë bazë për punën tonë përpara. Ne besojmë se Kosova dhe Serbia duhet t’u përmbahen këtyre zotimeve dhe të punojnë së bashku”, ka thënë Amb.asadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Prishtinë, Philip Kosnett, në një intervistë për Radio Televizionin 21
Megjithatë pavarësisht këtij qënd.rimi zyrtar të Administratës së Shteteve të Bashkuara të Am.erikës, nga Qeveria e Kosovës thonë se Marrëveshja e Washingtonit s’ka ligjshmëri për të qenë në Qe.veri.Kështu ka thënë zëdhënësi i Qeve.risë së Kosovës, Perparim Kryeziu në një intervistë për Ekonomia Online, shkruan Gazeta Express.
“Për ta përsëritur një qëndrim të kamotshëm të kryem.inistrit Kurti më duhet të them se së pari ai dokument nuk e ka vlerën dhe natyrën juridike të një marrëveshjeje për shkak se asnjë nuk është sjellë në Kuvend as për t’u diskutuar as për ta marrë mbështetjen e Kuvendit dhe si i tillë me të drejtë është quajtur si dokument me zotime të njëanshme të një Qeverie e cila në kohën e nënshkrimit të këtij dokumenti ishte pa legjitimitet dhe më pastaj në ndërkohë u pat vërtetuar se nuk gëzon ligjshmërinë e nevojshme për të qenë në Qe.veri. Përtej asaj ne jemi në kontakt me Sh.BA-në për të punuar së bashku për temat të cilat kanë interes të përbashkët”. ka thënë Kryeziu për EO.
Edhe krye.ministri Kurti pati premtuar se Marrëveshja e Washingtonit nuk do të implementohej, meqë sipas tij, ajo ishte nënshkruar nga një kryem.inistër i paligjshëm.
“Kur të kthehemi në detyrë, nuk kemi obligime ndaj zotimeve të një kryem.inistri të paligjshëm të Kosovës. Nënshkrimi poshtë teksteve jokoherente dhe jotransparente është kun.dër vullnetit të popullit, rendit demokratik dhe shkel kushtetutën. Ato nuk do të ratifikohen në Parlamentin tonë”, kishte shkruar Albin Kurti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *