E FUNDIT // Vjosa Osmani Nje Urim Te Veqant Per Ameriken…Permend Edhe Ibrahim Rugoven

admin 0

E FUNDIT // Vjosa Osmani Nje Urim Te Veqant Per Ameriken…Permend Edhe Ibrahim Rugoven

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani ka uruar popullin amerikan për Ditën e Pavarësisë.Vjosa Osmani ka shkruar se kjo ditë na e kujton rolin e këtij kombi të madh për jet.ësi.min e synimit tonë për të jetuar të lirë.“Sot, populli amerikan feston 245-vjetorin e pavarësisë, kurse ne miqtë e tyre bashkëfestojmë me ta, ngaqë kjo ditë na e kujton rolin e këtij kombi të madh për jetësimin e synimit tonë për të jetuar të lirë e të mosvarmë.Historia ka dëshmuar se në momentet më të vës.ht.ira për kombin tonë, Amerika zgjodhi të ishte mbr.ojtë.sja dhe promovuesja më e madhe e së dre.jtës sonë, duke u rreshtuar përkrah nesh në përpjekjet tona për liri”, ka shkruar Osmani.

Ajo duke kujtuar fjalët e presidentit historik Ibrahim Rugova ka thënë se miqësia mes Kosovës dhe SHBA’ve është e përhershme.“Ne shqiptarët, populli mik i kombit amerikan, sot ndihemi të bekuar me miqësinë me të. Kjo miqësi mbështetet sa në përkushtimin tonë ndaj lirisë, po aq edhe në vlerat e përbashkëta të cilat ne i ndajmë me kombin amerikan.Qytetarët e Kosovës sot e përje.tojnë festën e pavarësisë së SHBA-ve si festë të tyre. Ata lut..en për mir.ëqen.ien e popullit amerikan dhe urojnë njëri-tjetrin për miqësinë me të, e cila, sikur thoshte presidenti historik i Kosovës, dr. Ibrahim Rugova, “është e përhershme”, ka shkruar Osmani.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *