E Pa Besueshmee Kujt Do T’ia Merrte Mendja : Vetem Me Kete Frut Do Te Kuroni Diabetin Dhe Obezitetiin, Ja Receta

admin 0

E Pa Besueshmee Kujt Do T’ia Merrte Mendja : Vetem Me Kete Frut Do Te Kuroni Diabetin Dhe Obezitetiin, Ja Receta

Frutat me bërthammë si nektarinat, kumbullat dhe pjeshkët janë më të rekomanduarat kundër diabetit, ishemiisë, obeziitetit dhe ishemiisë.
Ekspertët thonë se këto fruta përmbajnë disa përbërës të cilët janë shumë efikasë kundër siindromës metabolike ku përfshihen inflammacionii dhe obeziiteti.
Këto të dyja përbëjnë pikënisjen e shumë sëmunddjevee seriiozee dhe të rreeziikshme.
Çfarë Është Sindroma Metabolike?
Sindroma metabolike është një përmbledhje e gjërë faktorësh dhe çrregulliimeesh shëndetësore.
Këtu përfshihet: niveli i lartë i gj akut, tensiionii i lartë, depozitat e mëdha dhjamore në zonën e belit, kolesteroli i lartë.
Të gjitha këto së bashku dhe veçmas rrisin ndjeshëm rreeziikun e shfaqjees së diabetit, ataakuut në zemër dhe ishemiisë.
Roli i Kumbullave, Pjeshkëve Dhe Nektarinave Kundër Siindromës Metabolike
Sipas ekspertëve, frutat me bërthammë kanë një ‘armmë sekretee’ kunndër kësaj syndromee.
Bëhët fjalë për disa përbërës bioaktivë dhe antiioksidanntë që lufttojnnë këtë siindromë në nivel qeliizor.
Këto përbërës kanë gjithashtu aftësinë të ulin nivelin e kolesterolit të kkeq që ka lidhje të drejtpërdrejtë me sëmunddjeet kardiiovaskuulare.
Secili prej përbërësve unikë të këtyre frutave, shënjestroon nivele të ndryshme qeliizore dhe punojnë në fronte të ndryshme për të lufttuaar sëmunddjeet si diabeti, inflammacionii apo sëmunddjeet kardiiovaskuulare.
Pjeshkët
Një pjeshkë ofron 68 kalori dhe është një nga më të mirat jo vetëm për rënien nga pesha por edhe për shëndetin.
Ajo përmban shumë pak yndyrna të ngopura, kolesterol dhe sodium.
Pjeshka është e pasur me fibër, vitaminë A, niacinë, kalium dhe vitaminë C.
Antiioksidanntët tek pjeshka lufttojnnë radiikaleet e lira të cilat janë nxiitës të sindomës metabolike.
Kumbullat
Një kumbull ofron 30 kalori. Ajo është një burim i pasur i vitaminës C, K, A, antiioksidanntëve si dhe fibrës dhe kaliumit.
Ngrënia e tre racioneve ditore me kumbulla ul rreeziikun e shumë sëmunddjevee seriioze.
Nektarinat
Nektarinat janë ideale për rënien nga pesha.
Ato janë shumë të pasura me fibër, vitaminë A, niacinë, kaliium dhe vitaminë C dhe rekomandohen të konsumohen rregullisht jo vetëm për tretjen por edhe për imunitetin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *