E quajti Vjosa Osmanin lope dhe fshatare , por ja se cfare do te ndodhe me profesorin shqipetar

admin 0


E quajti Vjosa Osmanin lope dhe fshatare , por ja se cfare do te ndodhe me profesorin shqipetar

Universiteti i Prishtinës ka njoftuar se çështjen e gjuhës dení.gruese të profesorit Ardian Kastrati ndaj presidentes Vjosa Osmani e ka dërguar për t rajtim me prioritet në Këshillin e Etikës.

Siç bëhet e ditur në një njoftim për media, Këshilli i Etikës është o.rgan i pavarur i UP-së, i emëruar nga Senati, me qëllim të t rajtimit në mënyrë meritore dhe sipas lígjít, çështjet e tilla brenda UP-së.
“Pas njoftimit të Universitetit të Prishtinës ‘Hasan Prishtina’ li.dhur me dístancimin dhe dë nimin e gjuhës denígruese, të përdorur në postimin e z. Ardian Kastrati, profesor asistent në Fakultetin Filozofik, UP-ja njofton opinionin se këtë çështje e ka dërguar për t rajtim me prioritet në Kës.hillin e Etíkës. Meqenëse puna në Universitetin e Prishtinës bazohet në vlerat themelore të arsimit të lartë, jemi të përkushtuar që mjedisi universitar të jetë i sigurt, nx itës, pa dískríminím dhe respektues i plotë i të dre.jtave të njeriut”, thuhet tutje në njoftim.

Ai përmes një statusi në Facebook ka cituar një përshkrim të shkrimtarit Faik Konica, me.njëherë pas zgjedhjes së Osmanit presidente duke shkruar “Gjithmonë më ka pëlqyer shumë satira e Faik Konicës. Në një shkrim të botuar në ‘ Gazeta Dielli’ mes tjerash gjeta këtë përshkrim satírik të Konicës (për një ish zyrtare të lartë të Stambollit) që sonte më bëri të qesh me lot: ‘…një fshatarake me një bark si kadë e me këmbë si magje, me një pa.lë duar të trasha e të p jekura, e me një fytyrë të fryrë e të kuqe si piper t’Ohrit’”..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *