E Veshur Me Të Zeza Dhe Duke Mbajtur Lotët Në Sy/ Merkel Shkon Në Zonat E Prekura Nga Trägjedia: Nuk Jeni Vetëm!

admin 0

E Veshur Me Të Zeza Dhe Duke Mbajtur Lotët Në Sy/ Merkel Shkon Në Zonat E Prekura Nga Trägjedia: Nuk Jeni Vetëm!

Kancelarja gjermane Angela Merkel ka premtuar mbështetje të plotë prej përm bytjeve më të këqija të vendit në dekada.
Reshjet rekord të reshjeve në Evropën perëndimore bënë që lumenjtë të shp ërthenin brigjet e tyre, duke shkat ërruar rajonin.
Ekspertët thonë se ndryshimi i klimës pritet të rrisë frekuencën e ngjarjeve ek streme të motit, por lidhja e çdo ngjarjeje të vetme me ngrohjen globale është e komplikuar.
“Kam fr ikë se do të shohim vetëm shtrirjen e plotë të kësaj tragj edie vetëm në ditët në vijim,” tha ajo. Ajo gjithashtu premtoi mbështetjen e qeverisë me përpjekjet e shpëtimit dhe me rindërtimin, duke i thënë popullit gjerman se qeveria “nuk do t’ju lërë vetëm në këtë orë të vështirë dhe të tm errshme”.
Shtetet gjermane Rheinland-Pfalzit dhe Nordrhein-Westfalenit u go ditën më keq, por Belgjika dhe Hollanda gjithashtu janë prekur keq, me përmbytje më tej edhe në Luksemburg dhe Zvicër.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *