Edi Rama Per Mini-Shengenin / Kosova Po Humb Kohe Per Ta Pranuar Se Sa I Rendesishem Eshte Mini-Shengeni Per Shqiptaret!

admin 0

Edi Rama Per Mini-Shengenin / Kosova Po Humb Kohe Per Ta Pranuar Se Sa I Rendesishem Eshte Mini-Shengeni Per Shqiptaret!

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama foli për marrëdhëniet Shqipëri-Kosovë ku përmendi mini.shengenin ballkanik si një mundësi për të hequr kufijtë midis dy shte.teve.
Ai tha për shengenin ra.jonal se si ide ka qenë e Fatos Nanos.
Megjithatë, Rama thotë se me minishengen do të hiqej kufiri Shqipëri-Kosovë, por,që shton se deri sa ta kup.tojnë këtë liderët në Prishtinë, do të kalojnë shumë vite dhe do të ketë hum.bur kohë Kosova.
“Shengenin e parë rajonal e ka artikuluar Fatos Nano në një kohë që dukej çmen.duri. Unë e kam rifutur sepse u krijuan kushtet. Shengeni rajonal nënkupton heqje kufiri midis Shqipërisë dhe Ko.sovës, por sa ta marrin vesh ata të Kosovës do të kenë kaluar vite dhe do të ketë humbur kohë Kosova”, tha Rama, ndërsa shtoi se ndër liderët e shteteve pjesëtarë ka qenë pikërisht ai që e ka shtyrë si ide mini.shengenin.

“Minishengeni është ide që e kam shtyrë unë i pari dhe kam dë.shmitarë për këtë. Që kur jemi mbledhur në Berlin herën e parë”, tha Edi Rama./Express/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *