EKSKLUZIVE // Angela Merkel “Dridh” Ballkanin Askush Nuk E Priste Kete Qe Tha Per Kosoven Dhe Serbin

admin 0

EKSKLUZIVE // Angela Merkel “Dridh” Ballkanin Askush Nuk E Priste Kete Qe Tha Per Kosoven Dhe Serbin

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, ia kushtoi mesazhin e fundjavës Konferenës së saj të fundit me liderët e Ballkanit Perëndimor, e cila do të zhvillohet të hënën (05.07), në mënyrë virtuale„Edhe pse takimi do të bëhet vetëm me vi.de.o, unë jam e gëzuar që do të mund të vijojmë bashkëpunimin me kryetarët e shteteve dhe qeverive nga gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor: Shqipëria, Bosnjë-Hercegovina, Kosova, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi dhe Serbia”, tha kancelarja gjermane Angela Merkel në podc.astin e saj të përjavshëm, të shtunën (2.7.2021) në Berlin.Ndih.mesë për stab.ilit.et dhe dialog Merkel kujtoi më tejfillimet e Procesit të Berlinit të iniciuar nga Gjermania në vitin 2014: “Si atëherë, ashtu edhe sot qëllimi është të japë ndih.mesa sa më konkrete për qëndrueshmërinë e rajonit dhe për dialogun paq.ësor mes të gjiha palëve”, vijoi më tej politikania kristi.and.emok.rate.

Kancelarja Gjermane rikujtoi përgjegjësinë e BE-së dhe të Gjermanisë ndaj Ballkanit Perëndimor: “Ai është një pjesë e Evropës, ku nuk janë shë.ru.ar ende pl.ag.ët e Iuf.jtr.ave të viteve 90-të, e dhu.nës ndër grupet et.ni.ke. Por:Në Gjermani jetojnë edhe shumë shtetas, që i kanë rrënjët e tyre në vendet e Ballkanit Perëndimor, kujtoi kancelarja më tej.„Për mua është mëse e qartë: Ne, shtetet anëtare të BE-së, jemi shumë të interesuara për një zhvillim paq.ësor dhe të mirë të Ballkanit Perëndimor. Dhe ne kemi një përgjegjësi që të angazhohemi faktikisht për këtë”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *