EKSKLUZIVE | Kapet Ne “Rren” Albin Kurti. Zbulohet Kjo Gje “Tronditese” Per Te

admin 0

EKSKLUZIVE | Kapet Ne “Rren” Albin Kurti. Zbulohet Kjo Gje “Tronditese” Per Te

Më 22 qershor vazhdon dialogu Kosovë-Serbi. Albin Kurti “kapet ne rren” me kete gje qe sapo doli ne shesh. Ai prej qe u formua qeveria Kurti 2 thoshte qe nuk do ik ne dialog, dialogu eshte prioriteti 4-5, kemi pune tjera me me prioritet ne vend se sa te shkoj te dialogoj me Vucicin. Por… qe doli komplet e kunderta per te parin e vendit u zbulua kjo gje tronditese per te qe eshte data se kur do te vazhdoj dialogu mes tij dhe Vucic.Në Bruksel është mb,ajtur takimi i ministrave të jashtëm të vend,eve anëtare. Ballkani Perëndimor ishte temë, ndërsa she,fat e diploma,cive të vendeve të BE’së u dakorduan për një angaz,him më aktiv në rajon.Aty kërkohet një anga,zhim shtesë për arritjen e marrëv,eshjes mes Kosovës dhe Serbisë, ndërsa kërko,het urg,jencë edhe në heqjen e vizave për shtetasit kosovarë.

Ndërkohë, shefi i politi,kës së jashtme të BE-së, Josep Borrell, ka paralajmë,ruar se dial,ogu Kosovë-Serbi do të vazhdojë më 22 qershor.“Ne nuk mund të shk,ojmë me pushime pa vazhduar dialogun. Ne ramë dak,ord të kemi një takim të ri para fundit të qersh,orit. Shpresoj se deri atëherë ata do të kenë të gjithë inform,acionin e nevojshëm dhe se do të vijnë të përg,atitur në Bruksel”, tha Borell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *