Ekspertja e Rusise qe po shokon gjithe boten / ”Epoka e shqiptareve vetem se ka filluar kurse Serbia do te ballafaqohet me..”

admin 0

Ekspertja e Rusise qe po shokon gjithe boten / ”Epoka e shqiptareve vetem se ka filluar kurse Serbia do te ballafaqohet me..”

Epoka e shqiptarëve në Ball.kan ka filluar, ndërsa për popullin serb 25 vitet e ardhshme do të jenë të errëta, thotë në një intervistë për mediat serbe, Anja Filemonit, anëtare e Akademisë së Shkencave Ruse, transmeton lajmi.net.
“Projekti i Shqipërisë së Madhe ka ma.rrë një impuls të ri. Duket se Perëndimi e ka përmbyllur fazën e parë, dhe ajo ka përfunduar në vitin 2008 me shpalljen e pavarë.sisë së Kosovës. Tani fillon faza tjetër, e cila shkon në nivele tjera, e që ka të bëjë me ko.munat me shumicë shqiptare në Serbi, siç janë Presheva, Bujanoci dhe Medvegja”. Ajo thotë se Serbia duhet të shqetësohet për këtë realitet, pasi sistemi arsimor i Shqipërisë dhe Kosovës po unifikohet, e ai po për.fshinë edhe komunat jugore të Serbisë.
Por përveç kësaj thotë se Shqipëria dhe Kosova kanë filluar edhe pro.jekte të përbashkëta ekonomike, siç është auto.strada.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *