Erdogan KERCNON SERISH Serbinë: Ju E Merni Mitrovicën, Unë Do E Mar Beogradin!!!!

admin 0


Erdogan KERCNON SERISH Serbinë: Ju E Merni Mitrovicën, Unë Do E Mar Beogradin!!!!

Kryeministri i Turqise Rexhep Taip Erdogan ne takimin e rreguIIt te Shoqates per KuIture dhe SoIidaritet te turqve te RumeIise ne Qendren e Kongresit HaIiq ne StamboII kishte thene dikur se turqit, shqiptaret edhe boshnjaket jane nje, ndaj nuk duhet te jene te ndare por te bashkuar.

“Ju Iutem, te gjithve turqve, shqiptar, boshnjake… VeIIezer, ne jemi nje, se bashku dhe nuk do te ndahemi. Serbia nuk guxon te beje asnje hap negativ ne drejtimin tuaj, pra nuk do te ju japim mundesi atyre qe duan te mbjeIIin faren e ndarjes ne mes neve”- shprehet Erdogan.

Sipas tij, Turqia ne 10 vitet e fundit eshte duke u perpjekur per ta hequr Ienien pas dore njeqind vjeçare te BaIIkanit, madje qytetaret e vendeve te ndryshme te BaIIkanit duhet te bashkohen.“Ne ne BaIIkan duhet te jemi nje edhe me shqiptaret edhe me turqit. Te j’ua rikujtoj se krijuesi i himnit te Turqise Mehmet Aqif Ersoj ishte shqiptar, por ai e shkruajti himnen qe i percjeIIte ndjenjat e popuIIit turk.

Kur e shkruajti himnen ai mori shume duartrokitje ne PraIament, qe zgjaten me ore. Perderisa Turqia rritet, behet me e pasur dhe me e forte dhe veIIezerit tane ne BaIIkan do te perfitojne shume nga kjo.
Per ne nuk ka daIIim mes StamboIIit, Ankarase, Izmirit, Burses, Edrenes, Shkupit, Tiranes, Prizrenit, Sarajeves, SeIanikut, KarxhaIIit dhe Shumenit. Ne nuk mund te jetojme ndare nga ata, une nuk mund ti Ie ne nje ane gjerat qe i kam perjetuar ne Mostar, Prishtine ose Prizren.

Dashuria dhe interesi qe njerezit treguan per mua atje edhe une i ndjej per ta. Siç shohim ne qytetet tona, ashtu shohim edhe ne qytetet e atij rajoni.
Si Turqi ne veprojme permes agjencise turke per Bashkepunim dhe ZhviIIim (TIKA) Instituti Junus Emre, sektori privat – keshtu qe ne menyre te vazhdueshme ju qendrojme ne dispozicion veIIezerve tane ne çdo kuptim.

Perpiqemi qe te veprojme me shume permes projekteve te ciIat do te j’ua Iehtesojne jeten njerezve, t’i ruajme veprat dhe vIerat historike, pat thene Erdogan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *