Farat E Kungullit Ilaç Për Këto Probleme Shëndetësore..

admin 0


Farat E Kungullit Ilaç Për Këto Probleme Shëndetësore

Farat e kungullit janë përdorur për mijëra vjet për qëllime mjekësore, sepse janë një burim i pasur i vitaminave. Për më tepër shkenca e ka konfirmuar se vlera e tyre ushqyese rritet nëse rri një kohë pa u ngrënë, duke qenë pothuajse unike në natyrë. Ne ju sjellim disa arsye më shumë se pse këto ushqime të shijshme duhet të bëhen një pjesë integrale e dietës suaj.
1. Me fara deri tek zemra e shëndetshme
Një çerek filxhani nga këto fara të shijshme përmban gati gjysmën e dozës së rekomanduar ditore të magnezit, shumë e rëndësishme për zemrën tuaj. Ato gjithashtu ndihmojnë për të kontrolluar tensionin e gj akut.
2. Përmirësojnë sistemin imunitar

Përveç se që pasurojnë me magnesium, farat e kungullit janë burim i pasur i zinkut që ndihmojnë gjatë rregullimit të sistemit imunitar, me çka e zvogëlon rreziikuun nga infekktimeet viruusalee siç­ është gripi dhe ftohja. Kërkimet tregojnë se ndihmojnë edhe në zvogëlimin e lodhjes kroniike dhe depresiionit.
3. Mbajnë të shëndetshme prostatën
Që nga kohët e lashta dihet se fara e kungullit është një pjesë e rëndësishme e dietës së meshkujve, sepse kanë një efekt pozitiv mbi prostaatën. Hulumtimet tregojnë se vaji dhe farat e kungullit për shkak të proporcionit të lartë të zinkut mund të jenë veçanërisht të dobishme për shëndetin e burrave, dhe janë përdorur shpesh në trajtimin e probleemeve të ndryshme shëndetësore të prostatës, siç janë hiperplaziia dhe prostata e zgjeruar.

4. Zvogëlojnë rreziikun nga diabeti
Sipas kërkimeve, farat e kungullit ndihmojnë në rregullimin e insulinës dhe me të parandaloni komplikiime të lidhura me diabetin, vraasësiin kryesor të qeliizave.
5. Ndihmojnë në rast pagjumësie

Konsumimi i farave të kungullit disa orë para se të shkoni në shtrat, posaçërisht në kombinim me pemët ndihmon në tajitjen e melatoninit dhe serotoninit, me çka rritet regjenerimi i trupit gjatë gjumit.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *