Forcohet edhe nje here shteti i Greqise / Shikoni qfar artileri dhe avione qe po tmerrojne ballkanin..

admin 0

Forcohet edhe nje here shteti i Greqise / Shikoni qfar artileri dhe avione qe po tmerrojne ballkanin..

Ministri grek i Mbrojtjes Nikos Panagiotopulos udhë.ton sot për në Francë për ceremoninë e dorëzimit të 18 avionëve Iuftarakë “Rafale” që do të forcojnë Forcën Ajrore Greke. Ai shoqërohet nga Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Mbrojtjes Kombëtare Gjenerali Kon.stantinos Floros dhe Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave Ajrore Greke admirali Georgios Blioumis.
Në total, Greqia do të marrë 18 avionë, nga të cilët 12 të për.dorur dhe 6 të rinj. Gjashtë avionët e parë të gjeneratës së 4-të “Rafale” do të dorëzohen në Greqi bre.nda 2021. Gjashtë “Iuftëtarët” e rinj do të merren në Pranverën e 2022, ndërsa gjashtë të fundit të për.dorur pritet të dorëzohen në fillim të 2023.
Marrëveshja prej 2.32 miliardë eurosh përcakton që 1.92 miliardë euro li.dhen me vlerën e avionëve dhe 400 milionë euro kanë të bëjnë me sistemet e armëve. “Rafale” ka aftësi zbu.limi, por edhe goditje.
Skuadrilja greke “Rafale” do të vendoset në Bazën Ajrore Tanagra. Tashmë, pilotët dhe sta.fi (teknikët) grek janë duke u trajnuar në Francë në mënyrë që të jenë të gatshëm. Furnizimi i Gre.qisë me avionët e rinj pritet që të ndryshojnë ekuilibrat në Egje, referuar tensioneve me Turqinë për ku.firin detar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *