Fuqia E Shalqirit, Pastron Veshkat Dhe Largon Baktereet E Këqija Nga Trupi..

admin 0

Fuqia E Shalqirit, Pastron Veshkat Dhe Largon Baktereet E Këqija Nga Trupi

Shalqiri është fruti më i pëlqyer i verës. Nëse mendoni se vetëm ju bën të uriinoni më shumë, atëherë e keni gabim. Shalqiri është shumë i pasur me ushqyes dhe ka shumë vlera të larta ushqyese.
Shalqiri është i shijshëm dhe përmban një sasi të madhe të vitaminës A, B6, C, fibrave, antiioksidanntëve dhe kaliumit. Për më tepër, shalqiri është burimi më i mirë i vitaminës L-citrulliine. Këta ushqyes janë të përsosur për energjinë e trupit dhe për forcimin e sistemit imun, duke ju ndihmuar që të lehtësoni simptomat e diabetit, astmmës, ostteoartriitit dhe artritit reumatik.
Këto janë disa nga përfitimet e shumta shëndetësore që i merrni nga shalqiri:

Vret bakttereet e rreziikshmee dhe pastron veshkat
Farat e shalqirit eliminojnë gurët në veshka
Konsumimi i rregullt i shalqirit parandalon ngurttësimiin e arteereve
Lehtëson kapsllëkun
Hani shalqi çdo ditë për të parandaluar kannceriin e prosttatës. Mos harroni se shalqiri është shumë i pasur me antiioksidanntë
Kaliumi dhe magnezi lehtësojnë dhimbbjeet e muskujve. Këto minerale kanë një rol të rëndësishëm në procesin e rikuperimit
Shalqiri eliminon amoniiakuun nga mëlçia dhe pastron gjithë trupin
Mund të konsumoni shalqi në mënyra të ndryshme. Shumica e njerëzve kanë qejf ta shtojnë shalqirin në sallata. Të tjerët thjeshtë e presin në copa dhe e hanë. Nëse ju pëlqejnë lëngjet e shtrydhura, atëherë shalqiri është një që duhet ta provoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *