Gjenerali I UCK-Se Hysen Berisha / Presidenti I Kroacise Do Te Jete Mbrojtes Ne Liri I Thacit Dhe Te Tjereve

admin 0

Gjenerali I UCK-Se Hysen Berisha / Presidenti I Kroacise Do Te Jete Mbrojtes Ne Liri I Thacit Dhe Te Tjereve

Presidenti i Kroacisë Zoran Milanoviq është ofruar të jetë garant në Gjykatën Speciale për ish-Presidentin Hashim Thaçi dhe të tjerët, për mbro.jtje në liri.
Kështu ka thënë Hisen Berisha, ish-gjenerali i UCK-së në Koshare dhe ish-kan.didati për deputet nga radhët e PDK-së në emisionin A23 me Flaka Vitakun.
”Një mik i imi në Kroaci më thotë, se Presidenti kroat është ofruar të jetë ga.rant, i mbrojtjes në liri të këtyre personaliteteve. Dhe jo vetëm njërit nga ta që mund ta ketë më mik – në këtë rast po flas për z. Veseli- por për të gjithë ata që janë atje” – ka dek.laruar Berisha
Berisha ka kritikuar institucionet e Kosovës se nuk patën kurajo për të garan.tuar mbrojtjen në liri të ish-krerëve të UCK-së.
”Kurse përfaqësuesit e institucioneve tona, nuk patën kurajo ta marrin këtë për.gjegjësi, sepse edhe nuk ju besojnë” – ka deklaruar Berisha për ATV.
Berisha e konsideron këtë një turp për Presidenten Vjosa Osmani, krye.ministrin Albin Kurti e kryeparlamentarin Glauk Konjufca.
”Eshtë për turp… kjo sot cfarë ka ndodh, rëndon dhe e turpëron, nivelin e pre.sidentes, kryeministrit edhe të kryeparlamentarit, edhe ministrave tjerë. Sepse janë të pabesueshëm për atë in.stitucion juridik që vetë e kemi krijuar, që sot të garantojnë mbrojtjen në liri të personaliteteve të tyre, që nuk janë me pe.shë të vogël për Kosovën dhe për his.torinë” – ka thënë Berisha.

Gjykata Speciale të pre.mten ka bërë të ditur se ka refuzuar kërkesat e krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit për lirim nga para.burgimi.
Kjo nuk është hera e parë që ish-krerëve të UÇK-së u refuzohet kër.kesa për lirim.
Ata po akuzohen për krime lufte. Aktakuza i bën përgjegjës Thaçin, Veselin, Krasniqin e Selimin për një sërë krimesh që pretendohet se janë kryer në disa qendra nda.limi gjatë viteve 1998-1999.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *