Gratë Duhet Të Hanë Më Shumë Arra, Ja Pse

admin 0


Gratë Duhet Të Hanë Më Shumë Arra, Ja Pse

Pirja e lëngut të portokallit, ngrënia e pjeshkave dhe arrave, mund t’i ndihmojë gratë që të reduktojnë rreziikun nga shumë çrregullime në moshë të vjetër.
Hulumtuesit në Boston dhe Masaçusets analizuan dietat e rreth 55,000 grave gjatë një periudhe 30 vjeçare dhe gjetën se ato të cilat kishin përfshirë këto ushqime në dietat e tyre, kishin më pak gjasa që të zhvillonin probleme fizike.
Në veçanti, gratë të cilat kishin marrë sasi të madhe të portokajve, lëngut të portokallit, mollëve dhe pjeshkave, së bashku me arra, kishin një rreziik më të vogël se gratë e tjera.

Arrat përmbajnë një sasi të konsiderueshme të acidit alfaa-linoleniik, acidi yndyror omega-3 me bazë bimore, i cili përdoret për të trajtuar sëmunndjee të ndërliidhura me lëvizshmërinë, si artriiti reumatiik dhe sëmunndje të zemrës.
Në ndërkohë, shkencëtarët thonë se ngrënia e brokolit tri herë në javë mund të reduktojë rreziikuun e sëmunddjevee koronaare të zemrës, diabetëve dhe kannceriit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *