Hallakatet Gjithe Serbia ! Amerika Po Ben Gati Punen Tronditese Per Kosoven !! Ja Cfare Do Te Ndodhe…

admin 0

Hallakatet Gjithe Serbia ! Amerika Po Ben Gati Punen Tronditese Per Kosoven !! Ja Cfare Do Te Ndodhe…

Vecer nje Novosti serb, sot shkruan se Uashingtoni ka akti.vizuar gjithe mekanizmat diplomatik qe ta ane.taresoje Kosoven ne NATO.
Zyr taret ne Uashington kane aktivizuar gjithe mekanizmin diplo.matik ne menyre qe te siguroje anetaresimin e Prishtines ne NATO, madje edhe pa lej.en e Kombeve te Bashkuara. Kater vendet evropiane, anetare te Alean ces, te cilat nuk e kane njohur pa varesine e Kosoves Greqia, Spanja, Rumania dhe Sllo.vakia jane nen pre.sion te madh per ta bere kete.
Qe llimi eshte i dy anshem. Ne njeren ane, per ti dhene fund rezis.tences se gjate te Beogradit per njohjen e Kosoves. Ne anen tjeter, per te per.çuar mesazhin tek partneret lindore te Serbise, veçane.risht te Rusia, se i gjithe rajoni i Ballkanit Perendimor, eshte nen ombre.llen e Amerikes dhe aleateve te saj. Presi denti Aleksander Vuçiq poashtu ka folur ha.pur idhur me rrezikun qe po i kanoset Serbise, duke thene se ideja e anetare.simit te Kosoves ne NATO, nese nuk mund te behet pa OKBne, eshte lansuar filli.misht nga profesori i John Hopkins, Daniel Server.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *