”Hallakatet” Rusia / Shikoni Tankun Gjerman Me Te Ri , Qe Do Te Perdoret Kunder Ruseve

admin 0

”Hallakatet” Rusia / Shikoni Tankun Gjerman Me Te Ri , Qe Do Te Perdoret Kunder Ruseve

Krijimi i një tanku, i quajtur Leopard 3 do të jetë një detyrë e vështirë që sigurisht do të kërkojë shumë kohë. Gjermania do të duhet të azhurnojë Leopard 2A7 (+), në mënyrë që t’i kundër.përgjigjet tankut të gjeneratës së ardhshme të Rusisë T-14 Armata.
Deri në vitin 2015 Gjermania dhe Franca po për.gatiteshin për të zhvilluar së bashku një tank të ri, Leopard 3, për të zëvendësuar Leopard 2 , i cili do të ishte në gjendje të konkurronte me tankun Armata të gje.neratës së ardhshme të Rusisë.
Në dhjetor 2014 Parlamenti gjerman miratoi një propozim për të zhvi.lluar një brez të ri tankesh, një program që do të përfshihet në planifikimin afatmesëm të Ministrisë Gjermane të Mbrojtjes. Vendimi erdhi mes kri.zës ukrainase, ku tanket 225/7 Leopard 2A6 që Bundeswehr ishin të papërshtatshme.
Ministria Gjermane e Mbrojtjes njoftoi planet e saj për zhvillimin e “Leopard 3” për të zë.vendësuar tankun e saj kryesor të betejës, Leopard 2. Leopard 2 ka shërbyer në 1979 dhe ishte konceptuar si pje.së e një plani për mbrojtjen e kufijve tokësore gjatë Iuftës së Ftohtë.
Gjermania porositi më shumë se 2,000 prej tyre në fillim të viteve 1980. Megjithatë, ak.tualisht, vetëm rreth 240 janë në shërbim aktiv; por muajin e kaluar, duke përmendur situatën e sigurisë në Ukrainë, Ursula von der Leyen njoftoi planet për të riaktivizuar 100 tanke Leopard 2, raporton abcnews.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *