”Hallakatet” Rusia / Shikoni Tankun Gjerman Me Te Ri , Qe Do Te Perdoret Kunder Ruseve

admin 0

”Hallakatet” Rusia / Shikoni Tankun Gjerman Me Te Ri , Qe Do Te Perdoret Kunder Ruseve

Krijimi i një tanku, i quajtur Leopard 3 do të jetë një detyrë e vështirë që sigurisht do të kërkojë shumë kohë. Gjermania do të duhet të azhurnojë Leopard 2A7 (+), në mënyrë që t’i kundër.përgjigjet tankut të gjeneratës së ardhshme të Rusisë T-14 Armata.
Deri në vitin 2015 Gjermania dhe Franca po për.gatiteshin për të zhvilluar së bashku një tank të ri, Leopard 3, për të zëvendësuar Leopard 2 , i cili do të ishte në gjendje të konkurronte me tankun Armata të gje.neratës së ardhshme të Rusisë.
Në dhjetor 2014 Parlamenti gjerman miratoi një propozim për të zhvi.lluar një brez të ri tankesh, një program që do të përfshihet në planifikimin afatmesëm të Ministrisë Gjermane të Mbrojtjes. Vendimi erdhi mes kri.zës ukrainase, ku tanket 225/7 Leopard 2A6 që Bundeswehr ishin të papërshtatshme.
Ministria Gjermane e Mbrojtjes njoftoi planet e saj për zhvillimin e “Leopard 3” për të zë.vendësuar tankun e saj kryesor të betejës, Leopard 2. Leopard 2 ka shërbyer në 1979 dhe ishte konceptuar si pje.së e një plani për mbrojtjen e kufijve tokësore gjatë Iuftës së Ftohtë.
Gjermania porositi më shumë se 2,000 prej tyre në fillim të viteve 1980. Megjithatë, ak.tualisht, vetëm rreth 240 janë në shërbim aktiv; por muajin e kaluar, duke përmendur situatën e sigurisë në Ukrainë, Ursula von der Leyen njoftoi planet për të riaktivizuar 100 tanke Leopard 2, raporton abcnews.al

Në nëntor 2014, von der Leyen njoftoi gjithashtu se do të shto.nte 100 anije Iuftarake të blinduar “Boxer” në Bundeswehr.
Sipas Deutsche Welle, prodhuesi i Leopard 2, Krauss-Maffei Wegmann, ishte plan.ifikuar të bashkohej me firmën franceze Nexter Systems gjatë këtij viti. Kjo i shtyu mediat gjermane të raportojnë se firma e re franko-gjermane, me më shumë se 6,000 persona dhe një qarkullim prej rreth 2 miliardë eurosh mund të jetë një kandidat i fortë për të fituar kontratën për të zhvilluar një tank të ri për Bundeswehr-in gje.rman.
Gjermania fillimisht zhvilloi një strategji për të pasur dy versione tan.kesh në shërbim të saj. Një që sapo ishte projektuar, dhe një që do të zë.vendësohej. Leopard 1 zëvëndësoi M47, dhe Leopard 2 – M48.
Gjatë viteve 1980, Ushtria Gjermane filloi me planet për të zëv.endësuar Leopard 1. Problemi ishte se nuk kishte teknologji të mjaftueshme në dispozicion për të ndërtuar një familje të re tankesh.
MBT ndryshe njihet si Leopard 2A4. Ky tank është më i përshtatshëm për Iuftëra civile dhe konflikte me intensitet të ulët. MBT ndër të tjera përmban elementë të modifikuar të mbrojtjes. Tanku u pre.zantua në Eurosatory 2014 dhe përfshin forca të blinduara.
Leopard Evolution
MBT Leopard Evolution u shfaq gjatë ekspozitës Indo.defence 2012 në Xhakartë, Indonezi. Ndryshe nga Armata, MBT Revolution i prodhuar nga Rheinmetall nuk është një platformë e re, por një azhu.rnim i Leopard 2A4.
Kjo ofron mbrojtje të përmirësuar, një sistem të azhurnuar dixhital të kontrollit të zjarrit. Në përgjithësi MBT është më pak i prekshëm nga pritat, raketat antitank, pajisjet shpër.thyese të improvizuara dhe minat.
Një nga disavantazhet kryesore të Leopard rrjedh nga fakti që ai për.dor tungsten(element kimik) në vend të uraniumit për rezervuarët. Zgjedhja e materialit ndikon në performancë. Në mënyrë të veçantë, mund të ketë raste kur municionet gjermane mund të mos kenë energji të mjaftueshme kinetike për të mpo.shtur T-80, T-90 dhe padyshim Armata.
Gjermania ka vendosur të azhurnojë më shumë se 100 Leopard 2 ndërsa tanku i ri pri.tet të prodhohet masivisht në 2030.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *