Hashim Thaçi e ndaloi hyrjen e trenit rus ne Mitrovice, ndersa Kurti lejoi koncertin e çetnikeve serb

admin 0

Hashim Thaçi e ndaloi hyrjen e trenit rus ne Mitrovice, ndersa Kurti lejoi koncertin e çetnikeve serb

Thaçi ndaloi hyrjen e tren,it rus në Veri të Mitrovicës, Kurti lejoi kon certin e ra dikaI,ëve serb.Në vitin 2017, një tren i financuar nga Rusia ishte nisur për në Republikën e Kosovës, respektivisht në Veriun e Mitrovicës. I ashtuquajturi “treni rus” – si refe,rencë ndaj shtetit prej ku është dërgu në Serbi – me mbishkrimin provokues ”Kosova është Serbi”, në 21 gjuhë kishte mësy,rë veriun e Mitrovicës nga Beogradi. Për herë të parë pas 18 vitesh, siç thuhej në kryeqytet,in e Serbisë.
Por destinacionin e tij treni që transportonte zyrtarë serbë, përfshirë edhe të tillë që e kanë të ndaluar të hyj,në në Kosovë si drejtori i Zyrës për Kosovë në qeverinë e Serbisë si Marko Gjuriq, nuk e arriti. Treni u ndal pikë,risht në vendin ku shumë historianë pretendojnë se ishte qendra e Serbisë mesjetare. Më vonë kjo qendër nga historianët serbë do të shtyh,ej thellë e më thellë në Kosovë, duke krijuar edhe mitin serb për Gazimestanin, kishat, shenjtërinë e “tokës serbe”, e Prizrenin si “kryeqytet”.Në atë kohë Presidenti Hashim Thaçi ishte pro,tagonist i ngjarjes. Ai në koordinim me Drejtorin e Po Iicisë urdhëruan njesinë spe ciaIe të nisen në Veriun e Mitrovicës. Urdhri ishte i qartë: Të kthehet pas treni rus. Dhe ashtu ndodhi. Autoritetet serbe u dorë,zuan.Por, gjatë qeverisë Kurti deri më tani nuk e kemi parë asnjë veprim për Veriun e Mitrovicës, pavarësisht se gjatë karrierës së tij si opozitar, Kurti vazhdimisht e ka ngritur në publik çësh,tjen e Veriut.

Grupi muzikor ra dikaI serb, dje mbajti një koncert në Leposaviq. Grupi “Riblja Corba” njihet për nxitje të urrej tjes dhe nxitja e urrej tjes denohet me Kodi,n Pen aI të Republikës së Kosovës. Qeveria e Republikës së Kosovës e as Kryeministri Kurti nuk u deklaruan për këtë ngjarje. Ata nuk e penguan mbajtjen e një koncerti nga radi kaIët serb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *