Historiani Serb: Shqiptarët janë Autokton në Ballkan, ne u kemi vjedhur tokat dhe kulturën e tyre!

admin 0

Historiani Serb: Shqiptarët janë Autokton në Ballkan, ne u kemi vjedhur tokat dhe kulturën e tyre!

Bëhet fjalë për tekstin, autor i së cilit është historiani Rade Mihaljçiq, ku shkruhet se shqiptarët janë autokton në Ballkan, të cilëve serbët u kanë marr toka, traditat dhe kulturën.
Aleksandar Marinkoviq këshilltar në Institutin për Avancimin e Arsimit në Serbi, ka thënë se kritika për histori ka pasur edhe vitin e kaluar nga patriarku Irinej.
“Vitin e kaluar ka reaguar patriarku Irinej, duke kërkuar që të ndryshohen disa gjëra, në mesin e të cilave edhe ky tekst. Menjëherë pas kësaj, ne e kemi formuar një komision”, thotë Marinkoviq, transmeton lajmi.net.
Por, redaktori i librave shkollorë, Neobojsha Jovaniviq, ka një përgjigje shkencore lidhur me këtë çështje.
“Pa marr parasysh raportet tona me shqiptarë, ata janë një komb i veçantë, kanë kulturën e tyre, traditën dhe historinë. Dhe kjo nuk duhet të përfshihet në politika ditore të dikujt”, ka thënë redaktori i institutit Jovanoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *