Ilaçi Me Farat E Ftoit Për Koll Dhe Fyt

admin 0

Ilaçi Me Farat E Ftoit Për Koll Dhe Fyt

Ftoi ka vlera të shumta terapeutike. Pjesë të shumta të kësaj peme përdoren kunndër disa sëmunddjeeve. Lëvorja e pemës rekomandohet për trajtimin e ulçeerës.
Farat e ftoit kanë efekt më të lehtë, por njihen edhe si laksativ dhe lufttojnnë inflammacioniin. Nëse i vendosni në ujë, atëherë farat do të fryhen dhe do të formojnë një substancë ngjitëse që ka efekt qetësues dhe zbutës nëse e konsumoni.
Masa që formohet nga hedhja e farave në ujë ndihmon në zgjidhjen e problemeve me frymëmarrjen. Për më tepër, kjo substancë xhelatiinozee aplikohet në lëkurë kunndër djegiievee dhe nxiirjevee.
Shumë vende të botës, i përdorin farat për të trajtuar probleemet me fytiin apo kollën. Farat hidhen në ujë dhe më pas lëngu pihet si shurup kunndër kollës. Ky shurup përdoret zakonisht për fëmijët, sepse nuk përmban alkkool dhe është 100 përqind natyral.

Hidhni një lugë gjelle me fara në 300ml ujë të nxehtë. Mbulojeni enën dhe lëreni të qëndrojnë për pak kohë. Lëngun mund ta pini të ngrohtë ose në temperaturë ambienti. Lëngu është zakonisht i hiidhuur, ndaj ju këshillojmë të shtoni pak mjaltë.
Nëse pini tre deri në katër gota në ditë, kolla juaj do të ndalet. Ky lëng këshillohet më shumë se shurupët farmaceutikë, sepse është 100 përqind natyral. Nga ana tjetër, shurupi i ftonjve përdoret edhe kundër diiareesë, sidomos për fëmijët.
Ftoi në përgjithësi dhe lëngu i marrë prej tij përdoren me efikasitet për shpëlarjen e gojës ose gargarë kundër problemeve me mishrat e dhëmbëve, fytin dhe probleemet me gojën.

Këtë shurup mund ta përgatisni në të njëjtën mënyrë siç përgatisni kompostot e kumbullës apo të mollës. Fruti i ftoit i bën mirë zemrës. Ftoi përmban fibrën e tretshme që njihet për aftësitë e saj në uljen e nivelit të kolesterolit.
Rrjedhimisht, ftoi mbron nga sëmunddjeet e zemrës, forcon arteriiet dhe e bën zemrën më të fortë. Kaliumi që gjendet tek ftoi ndihmon në uljen e tensiionit të gj akut.
Përmbajtja e lartë e hekurit tek ftoi e bën këtë frut të shkëlqyeshëm për parandalimin e anemiisë së bashku me një sërë probleemesh të gj akut. Ftoi bën mirë për sistemin imunitar dhe ka vitaminë C me tepricë. Kjo vitaminë e bën atë një mburojë fantastike për sistemin imunitar. Për më tepër ftoi ka edhe veti të mrekullueshme kundër plakjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *