Ish-komandanti: “Çështja e detit me Greqinë, nuk shkon në Hagë pa lejen e Ilir Metës”

admin 0

Ish-komandanti: “Çështja e detit me Greqinë, nuk shkon në Hagë pa lejen e Ilir Metës”

Presidenti Ilir Meta deklaroi se Edi Rama nuk ka autorizim për të diskutuar me Greqinë mbi çështjen e detit. Në një takim me aktivistë të shoqërisë civile, Meta u shpreh se nuk është dakordësuar as dërgimi i kësaj cështje në gjykatën ndërkombëtare të drejtësisë në Hagë.
Por cfarë thotë ligji, a duhet të marrë autorizim, kryeministri te kreu i shtetit për të çuar dosjen e detit në Hagë?
Abcnews.al kontaktoi me ish-komandantin e Forcave Ushtarake Detare të Shqipërisë, Vladimir Beja për ta pyetur në lidhje me cështjen në fjalë dhe nëse rruga për në Hagë kalon nga Presidenti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *