Ja Arsyet Përse Duhet Të Ndaloni Së Përdoruri Zbutësin E Rrobave

admin 0


Ja Arsyet Përse Duhet Të Ndaloni Së Përdoruri Zbutësin E Rrobave

Ka shumë njerëz që e përdorin zbutësin e rrobave, kjo për shkak të aromës që i ofron rrobave dhe i mban ato më të buta. Por, me gjasë jeni njoftuar vetëm për këto të mira.
Nuk është ashtu siç duket. Ai është i dëmmshëm, për disa sërë arsyesh që do t’i ndiiqni më posshteë.

Për shkak të përbërësve kimiikë, a e keni lexuar ndonjëherë ambalazhimin e zbutësve? Nëse e lexoni me vëmendje, aty do të zbuloni se zbutësi nuk përmban subbstaanca që i mbajnë rrobat të freskëta, apo të buta. Përkundrazi, rrobat tuaja do të mbushen plot me kiimikatee, që do ta dëmttojnë organizmin tuaj.
Më posshteë kenii disa kimiikatee, që gjenden te zbutësi i rrobave:

Alphha-Terpiineol
Ky kimiikat i rreziikshëmm mund të shkaktojë probleeme shëndetësore si: marramendje, dhimbbjee koke, humbje të kujteesës madje edhe mpiirje në fytyrë dhe dhimbbjee në qafë e shpinë.
Aceetat benziil
Një kimiikatt tokksiik që ka qenë i lidhur me kanncerin pankreaatikk. Gazii që çlirohet nga lëngu mund të shkaktojë acarim te sytë tuaj dhe në rrugët e frymëmarrjes.

Alkkool benziil
Mund të shkaktojë një numër të madh të problemeve shëndetësore, si: çrregullime të sistemit neervor qendror, dhimbbjee koke, vjeellje, marramendje dhe rritje të lartë të presiionit të gj akut.
Klorooformii
Klorofoormii është një neurottoksiinë i fuqiishëm kanncerogjeen dhe mund të shkaktojë shumë probleme shëndetësore si: humbja e vetëdiijes, të vjella, dhimbbjee koke dhe përgjumje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *