Jorida Tabaku nxjerr planin ‘e fshehtë’ të kryem.inistrit Rama…

admin 0

Jorida Tabaku nxjerr planin ‘e fshehtë’ të kryem.inistrit Rama…

Depu.tetja e zgjedhur e Par.tisë Demokr.atike, Jorida Tabaku ka komentuar vendimin e qev.erisë për të ndryshuar për herë të katërt buxhetin e shtetit nëpërmjet një akti normative.
Tabaku tha se u duk që në krye të herës që ky ishte një buxhet elektoral.
“Që kur u miratua buxheti në fu.nd të vitit të shkuar dukej qartë që nuk ishte një buxhet vjetor, por për qëllime elektorale. Nuk merrte parasysh vaks.ini.min, pand.emi.në. Ishte e qartë që pas prillit buxheti do të rishikohej sepse hapësira fiskale ashtu siç ishte e programuar, ishte e hartuar për 4 muaj, jo realist, pa vizion, elektoral dhe koprruptiv.
Përdorimi i akteve normative për ndryshiminb e buxhetit është kthyer në rregull dhe është kthyer në normalitet. Kjo tregon paaftësinë e qeverisë për të planifikuar, për të menxhuar financat publike.”
Duke përmendur Unazën e Re të Tiranës apo Teatrin Komb.ëtar, Jorida Tabaku tha se borxhi po merret për projekte korruptive. “Projektet kanë lidhje o me një aferë korruptive, o me një aftësi të munguar menaxheriale me një arrogancë të jashtëzakonshme në qeverisje. Ju përmendët Unazën e Re të Tiranës, që është projekti e një projekti korruptiv. Tre herë në mënyrë të njëpasnjëshme janë rritur kostot. Përmendët ujësjellësat, teatrin, edhe kjo është përsëri e njëjta çështje. Nuk janë çështje prioritare, nuk ishte prioritare prishja e teatrit.
Çështja e ujësjellësave, një keqmenaxhim i jashtëzakonshëm, punësim militantësh, rritje e çmimit të ujit, pa ofruar cilësinë e ujit. Projektet ose nuk janë prioritare, ose ka lidhje me prob.leme të qeverisë për të realizuar projektet ashtu siç duheshin bërë. Është një kosto e madhe për buxhetin e shtetit dhe për çdo qytetar”, tha Tabaku për Vizion Plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *