Kjo është Metoda e cila për 5 minuta ndalon dhim.bjen e kokës….

admin 0

Kjo është Metoda e cila për 5 minuta ndalon dhim.bjen e kokës….

Më shumë se një herë ne mund të prekemi nga dhi mbjet e rënda të kokës ose migrenës të shkaktuar nga stresi. Kjo mund të ndodhë kur ne jemi larg nga shtëpia dhe pa ndonjë il’aç që mund ta lehtësojë atë.Duke përdorur metodën e akupresionit do të lehtësoni dhe eli minoni dhi mbjen e kokës brenda 5 minutave dhe nuk do të vuani gjatë gjithë ditës.
Efektet pozitive të akupresurës njihen shkencërisht.Ja si praktikohet:
Vetëm shikoni për një pozicion ku ndiheni rehat dhe të relaksuar dhe pastaj masazhoni zona të ndryshme në mënyrë rrethore për 1 minutë.Ne po iu tregojmë zonat ku të masazhoni dhe kështu i japim fund dhimbjes së kokës menjëherë.Pika midis vetullave ku hunda takon ballin.
Kjo zonë njihet ndryshe si syri i tretë. Masazhi në këtë pikë do t’ju ndihmojë të eli minoni shpejt lodhjen e brendshme.
Pika në pjesën e brendshme të vetullave.

Duke masazhuar përmes teknikës së akupresionit, ju do të përmirësoni shikimin dhe do të zvogëloni sekrecionet e hundës tuaj.Pika pranë hundës që është e lidhur me sytë
Kur masazhoni këtë zonë ju mund të lehtësojë dhi mbjen e kokës dhe gjithashtu të hiqni str esin .Pikat që gjenden 3 centimetra nga linja e flokëve në anën e veshëve.
Është shumë e lehtë për t’i gjetur, sepse do të shihni disa vrima të vogla. Me këtë masazh në atë zonë , ju do të lehtësoni lodhjen e syve dhe dhi mbjen e kokës.
Pika në pjesën e pasme të dorës, veçanërisht në mes të gishtit të madh dhe gishtit tregues.Duke e trajtuar këtë pikë, mund të lehtësoni dhi mbjen e dhëmbëve, dhi mbjen e prapme dhe tensionin që rritet në qafë.Filloni duke përdorur këtë teknikë tani, për të lehtësuar dhi mbjen e kokës dhe parehatitë e tjera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *