Ku Ishin Hashim Thaçi, Kadri Veseli Dhe Sami Lushtaku, Kur Adem Jashari U ‘Rrethua’ Nga Serbët ?!…

admin 0

Ku Ishin Hashim Thaçi, Kadri Veseli Dhe Sami Lushtaku, Kur Adem Jashari U ‘Rrethua’ Nga Serbët ?!…

Para 23 vite, Adem Jashari me familjen e tij, vëllain Hamzën dhe të tjerët l.uft oi për tre ditë me u sht ri.në e Millosheviqit. Dhe padyshim, rënia e tyre shënoi fillimin e fundit të Serbisë në Kosovë. Historia e re e Kosovës lidhet pashmangshëm me emra të shumtë, ndër më të dalluarit padyshim janë Adem Jashari dhe Ibrahim Rugova. Njëri me pu.shkë e tjetri me penë, bënë të mundur e realizimin ëndrrës shekullore për liri dhe pa,varësi.
Ngjarjet e 5,6 dhe 7 marsit në Prekaz bënë të mundur që krejt bota të kthente sytë, aty ku një familje po r.ezistonte me një s.htet oku,pator, një familje e tërë po f.lijohej për liri. Ishte diçka e paparë për botën që edhe fëmijët të l.uft,onin, mos të dorëzoheshin edhe pse e dinin se a,1rmiku ishte ush,tara1kisht më i përgatitur, megjithatë shpresa dhe etja për Liri ishin më të forta se pl1,umbat e ar.mi,kut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *