Kura Me 12 Limonë Dhe Hirrë Për Tretjen Dhe Shëndetin E Stomakut

admin 0

Kura Me 12 Limonë Dhe Hirrë Për Tretjen Dhe Shëndetin E Stomakut

Në recetën e mëposhttmee, do të mësoni se si të përgatisni një limonatë të freskët e shumë të shijshme e cila përmban shumë probiiotikkë dhe përdoret si kurë për stomakun dhe imunitetin.
Përbërësit:
12 limonë
Gjysëm ose një filxhan çaji me sheqer ose tre lugë gjelle mjaltë
1 filxhan çaji me hirrë të freskët
Rreth 3 litra ujë
Përgatitja:
Merrni një tas me kos dhe hidheni në një napë të pastër pambuku.Lidhini cepat e napës me njëri tjetrin dhe vendoseni varur mbi një enë për të kulluar.

Zakonisht amvisat shqiptare e varin në rubinetin e çezmës, duke vendosur poshtë në lavaman një enë për kullim.
Lëreni kosin të kullojë për disa minuta aq sa të mbushni një gotë me hirrë të freskët.
Më pas, shtrydhni manualisht lëngun e 12 limonëve. Përzieni lëngun e tyre me hirrën në një kavanoz të madh qelqi.
Shtoni gjysmën e filxhanit me sheqer ose mjaltin, sepse probiiotikkët në këtë limonatë kanë nevojë për ushqim.
Më pas, mbusheni enën me ujin e ftohtë dhe përziejeni me lugë druri.
Mbajeni enën në temperaturë ambienti për 2 ditë.
Kur ta pini limonatën shtoni pak më shumë sheqer ose mjaltë për ta ëmbëlsuar atë.
Duke qenë se gjatë kësaj kohe probiiotikkët do të kenë konsumuar pjesën më të madhe të sheqerit, limonata do të jetë e athët.
Kjo është arsyeja përse ka nevojë për një ëmbëlsim shtesë.
Megjithatë, limonata me probiiotikkë është shumë e pasur me ushqyes për organizmin.
Pini nga një gotë në ditë deri sa të mbarojë sasia. Mund ta përserisni çdo muaj.
Vlerat E Probiiotikkëve
Prbiotiikkët janë një lloj baktterii i mirë që jeton brenda sistemit tretës dhe mban të balancuar florën intestiinale.
Sipas të dhënave, ekuilibri i mikro organizmave prishet për arsye të caktuara, kryesisht falë streesiit ose antiibiottikëve.
Në jetën e sotme, niveli i streesiit që hasim çdo ditë është i lartë, ndërsa përdorimi i tepruar dhe abuzimi me antiibiottikët është kthyer në fenomen.
Miliona njerëz janë të prekur nga një sërë problemesh me tretjen.
Probiiottikët barazpeshojnë nivelin e miikro oorganizmave në florën intestiinale në mënyrë që sistemi gastroiintestinal të tresë ushqimin siç duhet.
Ato na mbrojnë nga patoogjennët, pra nga miikroorgaanizmat e dëmmshëm.
Probiiotikkët detoksifikojnë organizmin nga përbërësit e dëmmshëm.
Ato prodhojnë vitamina dhe përbërës të tjerë dhe ekuilibrojnë sistemin tonë imunitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *