Kurën Që Duhet Ta Keni Patjetër Në Shtëpi: Vaj Ulliri Dhe Hudhra. Ja Si Ta Përgadisni..!?

admin 0

Kurën Që Duhet Ta Keni Patjetër Në Shtëpi: Vaj Ulliri Dhe Hudhra. Ja Si Ta Përgadisni..!?

Hudhra është përdorur prej shekujsh kunndër shumë sëmunddjevee.
Ajo shërben si një antiioksidannt dhe një shtysë e rëndësishme për sistemin imunitar.
Siç e dimë, hudhra prodhon një lëndë kimiikee të quajtur aliicinë, e cila çlirohet në momentin që hudhra pritet ose grihet.
Aliciina është ajo që mban të gjithë peshën e fuqisë së madhe pastruese të hudhrës.
Vaji i ullirit ka vlera të pakundërshtueshme shëndetsore.

Disa ekspertë thonë se ai përbën kurën ideale të jetëgjatësisë.
Studimet kanë treguar se konsumi i vajit të ullirit së brendshmi por edhe aplikimi në lëkurë ka vlera dhe përfitime të mëdha.
Kombinimi i këtyre dy përbërësve të rëndësishme është i famshëm për vlerat shëndetsore që përcjell.
Tretja e hudhrës në vaj ulliri i shumëfishon vlerat e të dy përbërësve.
Një pikë nga vaji i ullirit ku keni tretur hudhrën është shumë i mirë për shijen e ushqimit por edhe kunndër infekksioneeve, rritjes së flokëve dhe kunndër zbokthit.

Një nga mënyrat e ndërthurjes së hudhrës në vaj ulliri është nëpërmjet uthullës, një tjetër përbërës i rëndësishëm dhe i pasur në vlera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *